EO

Zelf kwantumcomputeren met Quantum Inspire

11 september 2018 om 10:08 uur -

Cartesius supercomputer op SurfSara

Voor diegenen die altijd al kwantum computing hebben willen proberen, heeft QuTech Quantum Inspire gelanceerd. Dit kwantumcomputerplatform is ontworpen om je eerste stappen in de wereld van kwantumberekening te ondersteunen en om de kansen te verkennen die de kracht van kwantum in de toekomst zal bieden.

QuTech, opgericht door TNO en TU Delft, heeft Quantum Inspire gebouwd om algoritmen te schrijven en uit te voeren met de QI-editor op de QX-simulator. Algoritmes tot 37 qubits kunnen niet alleen op de eigen servers worden uitgevoerd, maar ook op het supercomputerplatform Cartesius op Surfsara.

 

Samenwerking leidt tot een hogere TRL

QuTech is ervan overtuigd dat samenwerking met externe partners het mogelijk zal maken om de ontwikkeling en engineering op het gebied van kwantumberekening verder te versnellen en deze technologie naar een hoger niveau van Technology Readiness Level (TRL) te brengen. Hiervoor werkt het team al nauw samen met verschillende partners in de industrie.

 

Aansluiting van kwantumchip

De onderneming wil in 2019 zijn eerste kwantumchip aansluiten op Quantum Inspire. Een ingenieursteam werkt momenteel aan een volwaardig kwantumcomputerplatform dat bestaat uit high-end elektronica, extreem koelvermogen om cryogene omgevingen te bereiken (bijna absoluut nul) en complexe software om qubitoperaties uit te voeren, te controleren en te voltooien.

 

Kwantumalgoritmen

Quantum Inspire biedt gebruikers een verscheidenheid aan manieren om kwantumalgoritmen te programmeren, deze algoritmen uit te voeren en de resultaten te onderzoeken. Het biedt een grafische interface om te programmeren in QASM (Quantum Assembly Language) en om bewerkingen in schakelschema's te visualiseren. Met de QI-editor leren niet-kwantumexperts kwantumalgoritmen te schrijven met ondersteuning van automatische syntaxcontrole. De Snelle Gids legt uit hoe. De output van een kwantumalgoritme kan worden onderzocht met behulp van onze ingebouwde dataviewer. Gebruikers kunnen ook de ruwe output van kwantumalgoritmen downloaden voor meer gedetailleerde analyse en onderzoek van resultaten.
 

Product van de maand

RSS
MGBS de slanke versie binnen de MGB serie

Ter aanvulling op de MGB serie heeft EUCHNER de MGBS uitgebracht, die uitkomst biedt op plaatsen met weinig ruimte en op...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden