EO

MKB !dee: help tekort technisch personeel oplossen

06 september 2018 om 14:57 uur -

MKB !dee: help tekort technisch personeel oplossen

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) daagt mkb-ondernemers uit om zelf met oplossingen te komen voor het grote tekort aan technische vakmensen. Via het MKB !dee krijgen de beste initiatieven financiële ondersteuning vanuit EZK. Aanvragen kunnen tot en met donderdag 20 september 2018 worden ingediend.

Staatssecretaris Mona Keijzer: "Het tekort aan technisch personeel belemmert de groeikansen van MKB'ers. Wie weet hoe we dit probleem in onze economie het beste praktisch kunnen oplossen? Juist! De Nederlandse ondernemers zelf. Daarom daag ik u uit, kom met uw MKB !dee."

 

Vijf categorieën

MKB !dee is onderdeel van het MKB-actieplan, dat staatssecretaris Keijzer afgelopen juni presenteerde, en het Techniekpact. Binnen MKB !dee zijn er vijf categorieën waarvoor oplossingen door ondernemers kunnen worden aangedragen. Regionale samenwerking op menselijk kapitaal tussen MKB en grootbedrijf en samenwerking tussen onderwijs-bedrijfsleven voor docenten en beroepsgerichte opleidingen, zijn hiervan twee voorbeelden.

 

Budget

Voor 2018 is een budget beschikbaar van 2 miljoen euro. De regeling wordt in 2019 en 2020 gecontinueerd. Deze budgetten moeten nog worden vastgesteld. Het maximale subsidiebedrag per idee is 124.999 euro inclusief BTW. Als een samenwerkingsverband de subsidie aanvraagt, bedraagt de subsidie maximaal 200.000 euro voor het project.

 

Adviescommissie

Voor de beoordeling van de MKB !deeën wordt een adviescommissie samengesteld. Deze fungeert als jury en kiest uit elke categorie de beste !deeën uit. De projecten gaan van start tussen december 2018 en januari 2019.
 

Product van de maand

RSS
MGBS de slanke versie binnen de MGB serie

Ter aanvulling op de MGB serie heeft EUCHNER de MGBS uitgebracht, die uitkomst biedt op plaatsen met weinig ruimte en op...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden