EO

Ruimtevaart krijgt 26 miljoen euro extra ondersteuning

06 september 2018 om 14:49 uur -

Andre Kuipers in het International Space Station. Foto: Nasa

De Rijksoverheid, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Noordwijk geven 26 miljoen euro aan de Nederlandse ruimtevaartsector. Een deel van de bijdrage gaat naar de Space Campus Noordwijk, waar bedrijven en onderzoekers werken aan open innovaties voor en vanuit de ruimtevaart. De rest gaat naar de modernisering van het nabij gelegen onderzoekscentrum Estec, het technologische hoofdkwartier van de Europese ruimtevaartorganisatie Esa waar 2800 mensen werken.

Het Rijk stelt 15 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling van een internationale ontmoetingsplek bij Estec. De provincie en de gemeente investeren respectievelijk acht en drie miljoen euro om nieuwe initiatieven tot stand te brengen voor de verdere ontwikkeling van de Space Campus.


De Nederlandse samenleving verdient volgens de investeerders een veelvoud van de investeringen terug via telecommunicatiediensten, navigatie, precisielandbouw, weersverwachtingen en via de aanwezigheid van het onderzoekscentrum Estec in Noordwijk.


De bijdrage via deze Regio Deal komt bovenop de jaarlijkse reguliere ondersteuning van het kabinet voor ruimtevaart en volgt uit afspraken tussen het kabinet en regionale partners over zes in het Regeerakkoord genoemde opgaven die worden gefinancierd vanuit de zogenoemde Regio Envelop. Voor ruimtevaart is in totaal veertig miljoen vanuit het Rijk extra beschikbaar waarvan nu 15 miljoen euro is toegekend. Het tweede deel (25 miljoen euro) volgt in 2019.

 

Product van de maand

RSS
MGBS de slanke versie binnen de MGB serie

Ter aanvulling op de MGB serie heeft EUCHNER de MGBS uitgebracht, die uitkomst biedt op plaatsen met weinig ruimte en op...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden