EO

Hardt Hyperloop krijgt miljoenen van InnoEnergy voor Europese expansie

05 september 2018 om 11:18 uur -

Hardt Hyperloop krijgt miljoenen van InnoEnergy voor Europese expansie

InnoEnergy, de Europese community voor kennis en innovatie binnen duurzame energie, investeert een bedrag van 5 miljoen euro in Hardt Hyperloop. Hardt, de Nederlandse startup die werkt aan de realisatie van de hyperloop in Europa, wil het geld investeren in het consortium dat is opgezet om de hyperloop in Europa te realiseren.

Ook Deutsche Bahn, vertegenwoordigd door DB Engineering & Consulting, Continental en Engie Laborelec maakten woensdag hun toetreding tot dit samenwerkingsverband bekend. Dit consortium werkt onder andere aan de verdere standaardisatie en regulatie van de technologie achter de hyperloop.

 

Duurzaam alternatief

De verduurzaming van de transportsector is een belangrijk onderdeel op de agenda van de Europese Unie. Lucienne Krosse van InnoEnergy: "De hyperloop maakt gebruik van schone energie en is perfect voor forenzen tussen de grote Europese steden. Met de explosieve groei van het vliegverkeeren de CO2 die daarbij vrijkomt, is het van groot belang dat de ontwikkeling van de hyperloop extra wordt gestimuleerd."

 

Europees hyperloop consortium

In april van dit jaar is op initiatief van Hardt, samen met Koninklijke BAM Groep, Tata Steel en Royal IHC, een consortium opgericht dat zich bezig houdt met de technologische ontwikkeling van de hyperloop. Met het aansluiten van DB Engineering & Consulting, Continental en Engie Laborelec beschikt het consortium inmiddels over een sterke combinatie van belangrijke innovators uit de industriële sector met ieder hun eigen expertise.

 

Ook werken Hyperloop partijen al aan internationale standaarden en regelgeving

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Safe PCB Nederland
Safe PCB Nederland

Printplaten/PCB's, prototype en series

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden