EO

Tien tech-start-ups krijgen ondersteuning van imec.istart

30 augustus 2018 om 08:28 uur -

Dankzij de technologie van On-Hertz kon Radio2 een radio-uitzending verzorgen vanuit een luchtballon.

Imec geeft tien veelbelovende tech start-up een budget van 50.000 euro en een jaar lang coaching, workshops, en diensten op maat om hun te helpen de stap zetten naar de markt.

"De meeste geselecteerde bedrijven ontwikkelen technologie voor heel praktische problemen, zoals waterlekken, het bezorgen van maaltijden of het in kaart brengen van epilepsieaanvallen", zegt Sven De Cleyn, programmamanager imec.istart. "Omdat we hen willen bijstaan met advies op maat en hen in contact willen brengen met een relevant netwerk voor hun specifieke sector, definieerden we verschillende marktdomeinen binnen het istartprogramma - (1) Logistics, Mobility & Smart Cities; (2) eHealth; (3) Media, Telecom & Entertainment; (4) Space Technology; (5) FinTech, InsurTech & Cybersecurity en het recentere (6) Education & Learning - die elk geleid worden door een eigen innovatiemanager voor de beste ondersteuning-op-maat."

 

Van rioolinspectie tot pizzabezorging

De tien bedrijven die zich vanaf nu tot het istart-netwerk mogen tellen - een netwerk van meer dan 150 bedrijven - maken zeer uiteenlopende toepassingen:

  • On-Hertz maakt een app die een radiostudio volledig kan vervangen. Radiomakers worden zo heel mobiel en kunnen uitzenden vanop elke gewenste locatie.
  • Shayp maakt IoT-technologie om waterlekken snel op te sporen en waterverbruik te visualiseren, voor bedrijven en gezinnen.
  • Contento ondersteunt kmo's met hun digitale marketing.
  • DEO voorziet een digitaal platform voor dagklinieken zodat ze op een efficiëntere manier met hun patiënten kunnen omgaan.
  • DiGiConsul stelt digitale tools ter beschikking van consulaten en ambassades, om zo hun beslissingsproces te verbeteren en een juiste en veilige documentenuitwisseling te garanderen.
  • EPIC Blue ontwikkelt op basis van sensor fusion en machine learning een unieke lokalisatie technologie voor omgevingen waar geen GPS beschikbaar is.
  • Helpilepsy maakt een platform dat patiënten en hun neurologen helpt om hun epilepsie in kaart te brengen en sneller de juiste behandeling te vinden.
  • NowMax maakt een app die journalisten en televisieomroepen kunnen gebruiken om op een eenvoudige manier videogesprekken te doen met hoge beeldkwaliteit.
  • SpacePal maakt een mobiele-cameratool om rioleringen en andere moeilijk bereikbare plaatsen te inspecteren en te inventariseren.
  • Deliverect staat restauranthouders bij om de verschillende platformen voor thuislevering van maaltijden te integreren en overzichtelijk te maken.

 

Volgende call

Startende ondernemers die deel willen uitmaken van imec.istart kunnen intekenen op één van de drie open calls die elk jaar georganiseerd worden. De volgende call staat open van 1 september tot 1 oktober.

 

Product van de maand

RSS
MGBS de slanke versie binnen de MGB serie

Ter aanvulling op de MGB serie heeft EUCHNER de MGBS uitgebracht, die uitkomst biedt op plaatsen met weinig ruimte en op...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden