EO

Techport Netwerk Event brengt MKB'ers uit de maak- en smart maintenance industrie bijeen

21 augustus 2018 om 10:43 uur -

Techport Netwerk Event brengt MKB'ers uit de maak- en smart maintenance industrie bijeen

Tata Steel Nederland, de grootste werkgever in Noord-Holland, bestaat in september 100 jaar. Om dit te vieren organiseren de Provincie Noord-Holland en de IJmondgemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen op 26 september 2018 het Techport Netwerk Event. Dit event is speciaal bedoeld voor de MKB-bedrijven in de maak en smart maintenance industrie.

Bezoekers worden op het Techport Netwerk Event door toonaangevende sprekers, zoals Peter Wennink (CEO ASML), Dick Burger (CEO Scheybeeck) en Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW) meegenomen naar deze nieuwe toekomst van de industrie. Wat staat ons te wachten en wat kan samenwerking opleveren? De deelnemers zullen ervaren hoe ze van het Techport netwerk gebruik kunnen maken. Daarnaast biedt het hen de mogelijkheid om met elkaar en op een informele manier het netwerk te versterken. Tijdens het Techport Netwerk Event zal Charles Groenhuijsen als dagvoorzitter optreden.

 

Vakbekwaam personeel is schaars

De industrie staat voor een spannende uitdaging. De mogelijkheden om op een moderne en concurrerende manier bijvoorbeeld staal, papier, cement en voedingsmiddelen te maken, worden steeds aantrekkelijker door nieuwe inzichten op het gebied van duurzaamheid. De opkomst van robotisering en ICT biedt kansen. Maar vakbekwaam personeel is schaars. Het is vaak onmogelijk om op alle terreinen de laatste stand der techniek in eigen huis te ontwikkelen. Daarom verzamelen producenten verschillende specialisten om zich heen die hun productiemiddelen veilig, betrouwbaar en zo lang mogelijk tegen de beste prijs kunnen laten functioneren. Zo trekken zij gezamenlijk op om de concurrentiepositie en de werkgelegenheid in de Techport regio te versterken.

 

Techport is de naam van een virtueel netwerk van ondernemers, overheid en opleidingsinstituten. Inhoudelijk focust Techport zich op de maak en smart maintenance industrie. De met elkaar ontwikkelde kennis en innovaties komen ten goede aan markten die in de Techport regio sterk zijn ontwikkeld, zoals offshore(wind), energie, voedingsmiddelen en materialen. Het zwaartepunt van Techport ligt in de IJmond, maar Techport werkt nauw samen met partijen in de Metropoolregio Amsterdam (MRA), Noordzeekanaalgebied en Noord-Holland die in bovenstaande thema's en markten actief zijn. Het Techport Netwerk Event wordt georganiseerd op 'De wereld van Staal'. Dit festivalterrein wordt speciaal ter gelegenheid van Tata Steel 100 jaar opgebouwd.

 

Aanmelden

Het Techport Netwerk Event richt zich name op MKB ondernemers en innovatiemanagers uit de maak en smart maintenance industrie. Tata Steel meldt dat meer dan 160 ondernemers zich al hebben ingeschreven. Deelname aan het Techport Netwerk Event is gratis. Inschrijven kan tot 15 september via tatasteelevents.com/nl/techportnetwerkevent.

 

Product van de maand

RSS
MGBS de slanke versie binnen de MGB serie

Ter aanvulling op de MGB serie heeft EUCHNER de MGBS uitgebracht, die uitkomst biedt op plaatsen met weinig ruimte en op...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden