EO

Start-up Hiber geeft NL poolonderzoekers gratis satellietcommunicatie

20 augustus 2018 om 08:39 uur -

Foto: FaezehNick

Het Nederlandse bedrijf Hiber geeft Nederlandse poolonderzoekers de beschikking over gratis satellietcommunicatie. Het bedrijf wil zo iets terug doen voor de financiële ondersteuning die het sinds haar start heeft gekregen van de Nederlandse overheid.

Hiber stelt haar satellietcommunicatie Hiberband (Low Power Global Area Network) beschikbaar voor een periode van 5 jaar (2019-2024) aan alle poolonderzoekers met een aanstelling in Nederland. Hiberband is het eerste alternatief voor satellietcommunicatie in de polaire gebieden dat werkt met zeer kleine antennes en een laag stroomverbruik en is aanmerkelijk goedkoper dan huidige satellietcommunicatiesystemen.


De toegang tot Hiber satellietcommunicatie stelt poolonderzoekers in staat om met grote frequentie data te ontvangen vanuit zeer afgelegen gebieden gedurende het hele jaar. Op termijn zal de dataoverdracht zelfs op bijna continue basis kunnen plaatsvinden. Deze nieuwe vorm van satellietcommunicatie zorgt voor een aanzienlijke reductie in de kosten van datacommunicatie in polaire gebieden.

 

Product van de maand

RSS
MGBS de slanke versie binnen de MGB serie

Ter aanvulling op de MGB serie heeft EUCHNER de MGBS uitgebracht, die uitkomst biedt op plaatsen met weinig ruimte en op...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden