EO

Erkenning in Singapore voor Nederlandse Chartered Engineers

23 juli 2018 om 11:19 uur -

Erkenning in Singapore voor Nederlandse Chartered Engineers

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (Kivi) heeft een overeenkomst gesloten in Singapore voor wederzijdse erkenning van ingenieurs uit elkaars beroepsregisters – de Chartered Engineers. Voordeel voor de Nederlandse ingenieurs is dat ze hierdoor gemakkelijker kunnen samenwerken en aan de eisen in Singapore kunnen voldoen, waar uitoefening van het beroep meer regels kent.

Nederlands Ambassadeur in Singapore Margriet Vonno: "Deze overeenkomst voor wederzijdse erkenning wordt gedreven door innovatie en duurzaamheid, pijlers waarop onze landen voortbouwen. We verwachten allemaal dat onze ingenieurs innovatieve en duurzame oplossingen, ontwerpen en producten leveren. Deze overeenkomst stelt ons in staat dit te meten. De Nederlandse overheid is blij dat het raamwerk dat door KIVI in Nederland wordt gebruikt om innovatie en professionele ontwikkeling te stimuleren, ook als internationale standaard kan worden gebruikt. Het dient nu in Singapore om een internationale uitwisseling van kennis en menskracht tot stand te brengen en blijkt geschikt te zijn voor het navigeren door verschillen in regelgeving tussen landen."


Nu ingenieurs steeds meer bewegen tussen verschillende contracten, opdrachten en werkgevers, kan de professionele ondersteuning en erkenning in een beroepsregister zorgen dat de kwaliteit wordt gewaarborgd. Dit is niet alleen belangrijk voor ingenieurs in grote bedrijven, maar ook voor individuele ingenieurs en startups. Het zal voor hen gemakkelijker zijn om te voldoen aan de vereisten van de respectievelijke landen voor het binnenhalen van opdrachten.


"Voor alle betrokken partijen maakt de overeenkomst synergiën mogelijk," zegt de Singaporese Minister van Staat voor het Ministerie van Industrie en Handel Koh Poh Koon. "Door samen te werken en van elkaar te leren, kunnen we onze kennis en innovativiteit verbeteren. De overeenkomst stimuleert de uitwisseling tussen Singapore en Nederland. Het zal de economische relatie die onze landen al meer dan 50 jaar delen verder verdiepen. De kern van deze overeenkomst ligt in het wederzijdse begrip en de erkenning van het belangrijke werk van ingenieurs uit alle culturen. In dit geval tussen twee culturen die veel vergelijkbare uitdagingen delen, die ze op een vergelijkbare manier aanpakken. Nederland en Singapore zijn kleine landen die uitdagingen aangaan door middel van innovatie en slimme oplossingen - waarbij engineering van onvervangbare waarde is."


Beroepsregisters voor ingenieurs worden overal ter wereld ingesteld om het beroep naar een hoger plan te tillen. Naast de Chartered Engineer-titel geeft KIVI ook de Incorporated Engineer-titel uit voor ingenieurs met een HBO-achtergrond. De overeenkomst is gesloten tussen het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) en Institution of Engineers Singapore (IES).

 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Lichtschermen PSENopt II - van top tot teen volledig beveiligd

Pilz maakt het portfolio met lichtschermen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden