EO

Autofabrieken zijn een stuk schoner

16 juli 2018 om 08:24 uur -

Autofabrieken zijn een stuk schoner

De Europese autofabrieken zijn de laatste tien jaar veel schoner gaan werken ondanks het feit dat de productie in die tijd aanzienlijk is toegenomen. De CO2-emissie van de autoproductie is momenteel bijna 24 procent minder dan in 2008 terwijl het waterverbruik met 31% is gedaald.

Dat meldt de Europese koepel van autofabrikanten ACEA. De daling van de CO2-uitstoot is vooral indrukwekkend omdat de fabrikanten er in geslaagd zijn die emissies te ontkoppelen van de groei van de productie, aldus ACEA. De reductie is onder meer bereikt door meer energie te betrekken uit vernieuwbare en duurzame bronnen. Het waterverbruik werd minder door meer en betere recirculatie technieken en ook lange termijn plannen om dat waterverbruik verder terug te dringen.

 

"Auto's worden uitgerust met steeds meer features om ze schoner, veiligheid en ‘smarter' te maken. De productie van die auto's is daardoor complexer geworden. Desondanks is er bijna 16 procent minder energie nodig om een auto te bouwen dan tien jaar geleden en is de hoeveelheid afval met 14 procent teruggedrongen," zegt secretaris-generaal Erik Jonnaert van ACEA. "Deze positieve ontwikkeling toont aan hoezeer de auto-industrie is toegewijd aan het terugdringen van de milieu-afdruk bij zowel de productie als het gebruik van haar auto's."

 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Lichtschermen PSENopt II - van top tot teen volledig beveiligd

Pilz maakt het portfolio met lichtschermen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden