EO

Primeur op de Zwarte Cross: de Big Battery Box

13 juli 2018 om 09:51 uur -

Primeur op de Zwarte Cross: de Big Battery Box

Elk jaar bedenkt de Zwarte Cross originele, innovatieve dingen om hun festivalgangers mee te verrassen. Backstage staat de tijd ook niet stil. Hier probeert de festivalorganisatie ieder jaar samen met leveranciers stappen te maken op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Dit jaar heeft de Zwarte Cross als primeur de Big Battery Box van Bredenoord.

De Big Battery Box is een grote batterij die veilig en snel kan worden verplaatst. De unieke, gepatenteerde opbouw en constructie maakt de installatie snel inzetbaar voor bouwplaatsen, snellaadstations, netovernames en evenementen en betekent een flinke stap richting 100% duurzame mobiele stroom. Aankomend weekend levert de Big Battery Box stroom voor de 24-uurs plaza/campingwinkel.

 

Hoe dan?

De Big Battery Box kan energie opslaan uit zonne-installaties en windmolens en eventueel opgeladen worden via het vaste net of vanuit aggregaten. De installatie levert stroom zonder geluid en zonder CO2-uitstoot. Een container met zo'n capaciteit werd nooit eerder ingezet op een festival. Margien Storm van Leeuwen van Bredenoord: "Het is de eerste keer dat een festival gebruikmaakt van zo'n duurzaam energieopslag-systeem als de Big Battery Box en we vinden het een eer dat de Zwarte Cross het eerste festival is met de Big Battery Box. Juist op de plek waar de verbrandingsmotor volop draait, is het mooi om te laten zien wat er nog meer kan."

 

Reacties (1)

Dit is niet het eerste festival met een batterij die een aggregaat vervangt. The Battery van Alfen heeft reeds ergens op een festival gestaan.
B Molenaar, 19 juli 2018 10:20
 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Safe PCB Nederland
Safe PCB Nederland

Printplaten/PCB's, prototype en series

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden