EO

TU Delft wil innovatie in blockchains & cryptovaluta versnellen

07 juni 2018 om 11:54 uur -

TU Delft wil innovatie in blockchains & cryptovaluta versnellen

De TU Delft gaat deelnemen aan het University Blockchain Research Initiative, een nieuw programma dat door Ripple in het leven is groepen ter ondersteuning van academisch onderzoek, technische ontwikkeling en innovatie op het gebied van blockchains, cryptovaluta en digitale betalingen. De TU Delft krijgt van Ripple een financiële bijdrage om softwareverificatie en beveiligingstesten van blockchaintoepassingen te gaan onderzoeken.

Binnen het University Blockchain Research Initiative bepaalt elke universiteit haar eigen onderzoeksthema's en aandachtsgebieden. Ripple biedt niet alleen financiële ondersteuning aan universiteiten zoals de TU Delft, maar zo nodig ook strategische begeleiding en technische middelen.


"De universitaire wereld is van oudsher een onmisbare motor achter technische innovatie. Het University Blockchain Research Initiative maakt duidelijk hoe belangrijk de unieke rol van universiteiten is voor ons begrip van cryptografie en blockchaintechnologie en de bijbehorende toepassingen. De financiële markt is voortdurend in ontwikkeling en er is veel aanwas van jonge werknemers: vaak mensen met een universitaire opleiding," zegt Eric van Miltenburg, SVP van Global Operations bij Ripple. "Tot nu toe stonden het enthousiasme en de activiteit rondom blockchains vaak los van praktische toepassingen die duidelijke voordelen opleveren voor bedrijven of voor de maatschappij. Ripple speelt graag een rol door projecten van docenten en studenten te ondersteunen waarin de steeds bruikbaardere toepassingen van blockchains en cryptovaluta worden onderzocht."


Annibale Panichella, die als universitair docent aan de TU Delft het onderzoek gaat leiden: "Bij blockchaintoepassingen is beveiliging cruciaal. We willen nieuwe, op zoekfuncties gebaseerde technieken voor penetratietests ontwikkelen die aansluiten bij de complexiteit van de C++-software-infrastructuur van Ripple."

 

Product van de maand

RSS
Pilz configureerbare besturingssystemen volop in ontwikkeling

De configureerbare besturingssystemen PNOZmulti 2 van Pilz hebben veel functies en zijn flexibel inzetbaar. U kunt de...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden