EO

Vado Beheer neemt meerderheidsbelang in EMD Tooling‏

06 juni 2018 om 10:02 uur -

Vado Beheer neemt meerderheidsbelang in EMD Tooling

Het in Eindhoven gevestigde Vado Beheer heeft een meerderheidsbelang genomen in EMD Tooling. Eigenaar en directeur Eric Stinges behoudt de minderheid van de aandelen en blijft bij de onderneming betrokken. De Vlaamse investeerder Think2Act heeft haar volledige belang met deze transactie verkocht.

EMD Tooling werkt meer dan 20 jaar in het ontwikkelen, produceren en onderhouden van hoogwaardige industriële gereedschappen zoals volg-, snij-, buig-, en trekstempels. De onderneming levert deze gereedschappen met name aan de automotive industrie, de vliegtuigbranche en aan afzetmarkten zoals verpakkingsbedrijven en machinebouwers. De klanten zijn verspreid over de hele wereld en worden bediend door 35 medewerkers vanuit de locatie in Oostrum.


Eric Stinges kocht EMD in 2007 in een management-buy-out. Om EMD op het gebied van professionaliteit, efficiëntie en winstgevendheid naar de volgende fase te loodsen, verkocht Stinges begin 2015 een deel van de aandelen aan een investeringspartner die aan deze aspecten kon bijdragen, namelijk Think2Act. In de afgelopen drie jaar zijn de voorafgestelde doelstellingen grotendeels bereikt. EMD heeft een jaaromzet van circa 7 miljoen euro, waarvan ruim 60% afkomstig is uit het buitenland.


Toen Think2Act aangaf een exit te willen realiseren is een opvolger gevonden in Vado Beheer, een onafhankelijke Nederlandse investeringsmaatschappij waarvan de aandelen geheel in het bezit zijn bij de familie Van Doorne. Vado Beheer richt zich op investeringen in gezonde en goed geleide Nederlandse en Belgische maakbedrijven, bij voorkeur met een technisch karakter en een omzet tussen de 5 en 50 miljoen euro. De focus is gericht op de lange termijn met de nadruk op duurzame waardegroei.
Stinges en Vado Beheer zullen de huidige koers van EMD Tooling voortgezetten.

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Safe PCB Nederland
Safe PCB Nederland

Printplaten/PCB's, prototype en series

Product van de maand

RSS
Slim netwerken met Murrelektronik

Met de nieuwe Murrelektronik PROFINET managed switches, wordt het nu heel eenvoudig om te voldoen aan de PROFINET...

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden