EO

TU/e-teams verzameld tijdens DTW

05 juni 2018 om 09:48 uur -

De TU/e-studententeams presenteren zich voor het huis van VIRTUe. Van links naar rechts: team Fast, Storm, University Racing Eindhoven, InMotion, Blue Jay, Solar Team Eindhoven, TU/ecomotive en ATeam. Foto: Bart van Overbeeke

Op vrijdag en zaterdag aanstaande kan je allerlei innovaties van TU/e studententeams bij elkaar zien. De teams verzamelen zich dan namelijk rond het nieuwe duurzame huis Linq.

Linq , dat is door Team VirTUe op de campus is gebouwd, vertegenwoordigt Nederland in de internationale bouwwedstrijd Solar Decathlon, in november in Dubai. De woning wordt vrijdag officieel geopend en de studenten gebruiken dat event om ook andere innovatiesd voor het voetlicht te brengen.


Zo zal Blue Jay aanwezig zijn met hun autonoom vliegende indoor drone, ATeam met hun autonome auto, InMotion met hun prototype elektrische raceauto voor de 24u van Le Mans, TU/ecomotive met hun bio-based zelfgebouwde auto, Solar Team Eindhoven met hun zonnewagen Stella Vie , iGEM met hun synthetische biosensoren SensUs en T.E.S.T., en University Racing Eindhoven met hun zelfgebouwde, autonome raceauto.


Op vrijdag zullen de verschillende teams pitches geven over hun product en het belang hiervan voor de maatschappij. Ook zijn er demonstraties geven en een informatiemarkt. Op zaterdag 9 juni kan iedereen van 11-17u de teams en het duurzame huis Linq bezoeken.


Voor meer informatie zie www.tue.nl/dtw

 

Product van de maand

RSS
Pilz configureerbare besturingssystemen volop in ontwikkeling

De configureerbare besturingssystemen PNOZmulti 2 van Pilz hebben veel functies en zijn flexibel inzetbaar. U kunt de...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden