EO

VDL Groep en DAF presenteren elektrische truck

22 mei 2018 om 12:47 uur -

Vanaf links: president-directeur Willem van de Leegte, minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en DAF-president Preston Feight voor de nieuwe elektrische truck op het Ketelhuisplein in Eindhoven

VDL Groep en DAF Trucks hebben vorige week hun eerste volledig elektrische truck gepresenteerd. De Eindhovense ondernemingen zullen de DAF CF Electric VDL E-Power later dit jaar aan klanten gaan uitleveren.

DAF levert de cabine en het chassis van de DAF CF-trekker en VDL voorziet de vrachtwagen van een elektromotor, batterijen en de aansturing daarvan. De technologie is in grote lijnen degene die ook wordt toegepast in de elektrische bussen van VDL Groep.


De DAF CF Electric VDL E-Power beschikt over een elektrische motor met een vermogen van 210 kW en 2.000 Nm koppel. Het batterijpakket heeft een bruto capaciteit van 170 kWh. Op één batterijlading kan een truck met een totaalgewicht tot 40 ton ongeveer 100 kilometer rijden, voldoende voor de dagelijkse distributie van buiten de stad de stad in. Het tussentijds snelladen van de batterij gebeurt binnen 30 minuten. Een volledige oplaadbeurt kost 1,5 uur.


De e-truck is de afgelopen periode getest in het reguliere stadsverkeer. De eerste commercieel rijdende e-trucks zullen worden ingezet voor zwaardere distributie in stedelijke gebieden. Afhankelijk van de ervaringen zal de serieproductie van de CF Electric worden opgestart.


Intussen denken de makers alvast aan de ontwikkeling van 18-ton bakwagens, huisvuilwagens, en containertrucks met elektrische haakarm.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
VDL Groep BV
 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Lichtschermen PSENopt II - van top tot teen volledig beveiligd

Pilz maakt het portfolio met lichtschermen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden