EO

TU/e mondiale nummer één in onderzoekssamenwerking met industrie

17 mei 2018 om 10:49 uur -

TU/e mondiale nummer één in onderzoekssamenwerking met industrie

De Technische Universiteit Eindhoven blijft tot de wereldtop behoren in onder- zoekssamenwerking met de industrie. De CWTS Leiden Ranking zet de TU/e bovenaan de lijst van 'brede' technische universiteiten waar het gaat om gecombineerd onderzoek met de industrie. Dat blijkt uit het percentage wetenschappelijke publicaties in samenwerking met het bedrijfsleven van universiteiten met minimaal 5.000 jaarlijkse publicaties (PP industry).

Het CWTS stelt jaarlijks een lijst van universiteiten samen op basis van wetenschappelijke publicaties en kijkt daarbij onder meer citaties, co-auteurschappen, kwantitatieve output (hoeveelheid publicaties van een universiteit) en samenwerkingsgraad met externe organisaties, bedrijven en instituten. Daarnaast toetsen de onderzoekers het co-auteurschap en de institutionele samenwerking tussen universiteit en andere partijen.


De Leiden Ranking geeft uitsluitend informatie over het onderzoek van universiteiten die opgenomen zijn in de core collection van ‘Web of Science'. Het houdt daarbij rekening met de verhouding tussen de omvang van het aantal gepubliceerde onderzoeken en de hoogte van citaties.


De TU Eindhoven heeft van oudsher goede banden met de industrie. Dat blijkt onder meer uit een lange traditie van deeltijdhoogleraren met een achtergrond in het bedrijfsleven. Op de website van de TU/e is meer te lezen over de zogenaamde flagship-samenwerking die de universiteit onderhoudt.

 

De ranking wordt qua aantallen publicaties traditioneel gedomineerd door Harvard University (USA), terwijl MIT (Massachusetts Institute of Technology) wat betreft impact wereldtop is. In de lijst voor publiek-private samenwerking van 2018 valt op dat drie gespecialiseerde Chinese universiteiten hoog scoren (China University Petrol Beijing, Southwest Petrol University in Chengdu en China university of Petroleum East China, Huadong). Dit zijn instituten die gespecialiseerd zijn in petrochemisch onderzoek in samenwerking met de grote chinese staats-oliebedrijven.

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Safe PCB Nederland
Safe PCB Nederland

Printplaten/PCB's, prototype en series

Product van de maand

RSS
Slim netwerken met Murrelektronik

Met de nieuwe Murrelektronik PROFINET managed switches, wordt het nu heel eenvoudig om te voldoen aan de PROFINET...

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden