EO

Cyber Weerbaarheid Centrum op komst

09 mei 2018 om 09:47 uur -

Cyber Weerbaarheid Centrum op komst

Brainport Eindhoven krijgt als eerste in Nederland een Cyber Weerbaarheid Centrum om bedrijven binnen de kennisintensieve maakindustrie te helpen met weerbaarheid tegen digitale spionage en sabotage.

In het centrum kunnen vooral ook mkb'ers in de hightechregio aansluiten op een collectief, professioneel systeem tegen online aanvallen.


Bedoeling is om de ervaringen te benutten om weerbaarheidscentra voor de kennisintensieve maakindustrie in te richten in heel Nederland.

 

Sterk verweven

20 Grote bedrijven uit Brainport Eindhoven wisselen al vertrouwelijke informatie uit op het gebied van cybersecurity binnen de Eindhoven Cyber Security Groep (ECSG). Het sterk verweven ecosysteem is echter pas echt zo veilig mogelijk als alle spelers weerbaar zijn. Daarom besloten de ECSG, Brainport Industries, Brainport Development, BDO Accountants & Adviseurs en de Provincie Noord-Brabant om de opgedane expertise van de ECSG verder uit te bouwen tot een Cyber Weerbaarheid Centrum Brainport (CWCB). Momenteel werkt een eerste gebruikersgroep aan de verdere ontwikkeling. Naar verwachting is het centrum eind 2018 operationeel; een belangrijke bouwsteen daarbij is de pilot over informatiedeling en -uitwisseling die samen met TNO en de ministeries EZK (het Digital Trust Centre, DTC) en J&V (het Nationaal Cyber Security Centrum, NCSC) wordt uitgevoerd.

 

Product van de maand

RSS
PROTECT PSC1: programmeerbaar, modulair, multifunctioneel en kostenbesparend

De PROTECT PSC1-veiligheidsbesturing is compact, heeft een modulaire structuur en kan uiterst flexibel worden ingezet....

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Safe PCB Nederland
Safe PCB Nederland

Printplaten/PCB's, prototype en series

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden