EO

BMC en TNO ondersteunen Defensie bij implementatie 3D-printen

19 februari 2018 om 09:01 uur -

TNO ondersteunt Defensie met kennis over 3D-printen

Brightlands Materials Center (BMC) en TNO gaan Defensie ondersteunen om Additive Manufacturing in de organisatie in te voeren. Dit verkleint de logistieke voetafdruk, de uitrusting van militairen kan gepersonaliseerd worden en de operationele inzetbaarheid wordt vergroot door onderdelen op locatie te kunnen printen.

Defensie experimenteert sinds een aantal jaar met 3D printer. De logistieke voordelen en verhoogde operationele inzetbaarheid van het materieel zijn daarbij belangrijke voordelen.


De eerste experimenten met het 3D printen van kunststof onderdelen, onder andere in Mali, zijn succesvol gebleken. Defensie wil daarom deze technologie in de organisatie uitbreiden naar meer materialen en een breder scala aan toepassingen. BMC en TNO ondersteunen dit met de ontwikkeling van materialen en de combinatie ervan om de juiste robuustheid en duurzaamheid te waarborgen.


De komende maanden worden verschillende materialen geanalyseerd die Defensie veelvuldig hoopt te gebruiken in de nabije toekomst. Dit onderzoek zal worden uitgebreid om voor elke toepassing de benodigde materialen toegankelijk te maken.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
TNO
 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Safe PCB Nederland
Safe PCB Nederland

Printplaten/PCB's, prototype en series

Product van de maand

RSS
Nieuw IoT bord met software en TFT

Het nieuwe Arrow Aris Edge S3 bord maakt de ontwikkeling van batterijgevoede IoT-applicaties met een klein TFT-scherm...

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden