EO

Drie ton groeikapitaal om trillingen uit producten te bannen

11 oktober 2017 om 08:05 uur -

Drie ton groeikapitaal om trillingen uit producten te bannen

Het jonge softwarebedrijf Vibes.technology heeft 3 ton groeikapitaal gekregen. Het bedrijf gaat dat gebruiken om producenten van onder meer auto’s te helpen om trillingen en geluid vroegtijdig op te sporen en uit te bannen.

"Daarmee verbeter je niet alleen de gebruikservaring, maar verleng je ook de levensduur van een product", zegt medeoprichter Daniël van den Bosch. Grote namen, waaronder BMW Group, maken gebruik van de expertise van Vibes.technology en de technologie wordt ook toegepast bij het Institute for Applied Mechanics van de TU München. De investering komt van fonds Uniiq, het fonds van InnovationQuarter en regionale partners.

 

Trillingen en geluid spelen een belangrijke rol in het ontwerp(proces) van voertuigen en producten als windmolens en precisieapparatuur. Hoe minder een auto trilt en hoe stiller deze rijdt, en hoe groter het rijcomfort en de levensduur. Daarom werken engineers in de gehele productieketen van voertuigen aan het elimineren van trillingen en geluid.

 

First time right engineering

Om ongewenste trillingen en geluid op te sporen moeten met de huidige, verouderde methoden vaak meerdere prototypes van een product worden gebouwd en een veelheid aan tests worden uitgevoerd, net zo lang tot het gewenste geluidsniveau is bereikt. In de auto-industrie kan een trillings-analyse typisch pas worden uitgevoerd in de laatste fase van productontwikkeling. Dit leidt tot kostbare ontwerpcycli

 

De software van Vibes.technology maakt het mogelijk om geluid en trillingen vroeg in het ontwerpproces te identificeren, nog voordat er fysieke prototypes worden gebouwd. Met Dynamic Substructuring deeltde software een product als het ware op in componenten. Hierdoor kan het individuele effect in kaart worden gebracht dat elk component heeft op het trillings- en geluidsniveau van het eindproduct. Dit voorkomt dat er dure schaalmodellen moeten worden gebouwd.

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Product van de maand

RSS
Drie functies in één relais

Nieuwe PROTECT SRB-E-FWS-TS veiligheidsrelais modules. Meer functies in één relais: bij het nieuwe veiligheidsrelais.

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden