EO

Prijs voor innovatieve en duurzame materiaalontwikkeling en -toepassing

11 januari 2014 om 22:30 uur - Rotterdam

De prijs wer aangekondigd tijdens de tentoonstelling Biodesign. (foto: Lizzy Kalisvaart)

In december is de New Material Award gelanceerd, een prijs gericht op materiaalinnovatie door ontwerpers en kunstenaars. De Award is de opvolger van de Doen | Materiaalprijs en bestaat een geldprijs van € 15.000 en een prijs in de vorm van een Fellowship bij Het Nieuwe Instituut.

De New Material Award is een samenwerking tussen Het Nieuwe Instituut, Stichting Doen en het Materiaalfonds voor Beeldende Kunst en Vormgeving.

 

Nieuwe naam, nieuwe partner, extra prijs

De Doen | Materiaalprijs is in 2009 door Stichting Doen en het Materiaalfonds in het leven geroepen om kunstenaars en vormgevers uit te dagen met nieuwe en duurzame materialen en technieken de ontwerpen van de toekomst te presenteren. Na vier succesvolle edities werd in 2013 een selectie van vier jaar Doen | Materiaalprijs getoond tijdens Dutch Design Week. De prijs krijgt nu een vervolg met een nieuwe partner; Het Nieuwe Instituut, een nieuwe naam; New Material Award en een extra prijs; de Fellowship van Het Nieuwe Instituut.

 

De drie partners zien een belangrijke rol voor kunstenaars en ontwerpers weggelegd bij het creëren van een duurzame samenleving. De New Material Award viert de innovatieve kracht van creativiteit binnen diverse design- en kunstdisciplines op het gebied van duurzaamheid, materiaalontwikkeling en -toepassing. De inschrijving opent in februari 2014 en begin november 2014 wordt in Het Nieuwe Instituut een New Material Award tentoonstelling met genomineerden georganiseerd en worden de winnaars bekendgemaakt.

 

Twee prijzen

De New Material Award 2014 bestaat uit een prijs van € 5.000 euro en een prijs in de vorm van de Fellowship Materialen met een gelijkwaardige omvang, deels in natura - in de vorm van ondersteuning van het onderzoek en samenwerking met Het Nieuwe Instituut - en deels in geld: een bedrag van € 5.000.

 

www.hetnieuweinstituut.nl/new-material-award 

 

Product van de maand

RSS
Groot bereik - wereldwijde toepassing - veilige gegevensoverdracht

Schmersal lanceert nieuw veiligheidslichtscherm met Bluetooth-interface Voor het eerst lanceert de Schmersal-groep een...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden