EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Hoppenbrouwers Techniek krijgt Top Employer Award

21 januari 2022 om 06:39 uur -

HR-directeur Ellen Vermeer is trots op de waardering

Hoppenbrouwers Techniek heeft internationale erkenning gekregen voor zijn HR-aanpak: het heeft als 1 van 63 bedrijven in Nederland een Top Employer Award 2022 gekregen.

HR-directeur Ellen Vermeer is trots op deze waardering: "Dit is een belangrijke mijlpaal in onze groeistrategie. Het is een bevestiging dat we de juiste koers varen om een succesvolle en aantrekkelijke onderneming te zijn voor onze 1500 medewerkers en voor de honderden medewerkers die we nog aan willen nemen de komende jaren. Wij scharen ons met deze award tussen grote internationale bedrijven en zijn een van de eerste technisch dienstverleners in onze branche die dit certificaat krijgt."

 

6000 sollicitanten per jaar ondanks schaarste

In heel Nederland springen werkgevers om goed gekwalificeerd personeel. De uitdaging is daarbij niet alleen om de juiste mensen te vinden, maar vooral om ze te behouden. Jaarlijks solliciteren zo'n 6000 mensen bij Hoppenbrouwers Techniek.

 

In het rapport van Top Employer Institute werd de technisch dienstverlener vooral gewaardeerd om de lange termijn visie die ondersteuning biedt aan de businessplannen van het bedrijf. De HR-directeur: "We hebben een visie die rust en stabiliteit geeft voor mensen. We zijn een gezond bedrijf waarin onze medewerkers weten wat ze kunnen verwachten. Ook aan sollicitanten laten we zien dat achter onze bedrijfsvoering een gedachte zit, nemen we ze mee in de doelstellingen van het bedrijf en de persoonlijke ontwikkeling die ze daarin kunnen doormaken."

 

Potentieel in zij-instromers en vrouwen

Naast erkenning geeft de beoordeling van het Top Employer Institute inzicht in de stappen die nog genomen moeten worden voor verdere professionalisering. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt wil  Vermeer meer focussen op het aannemen van zij-instromers en vrouwen in de techniek. Hoewel daar al veel resultaat mee is geboekt, ziet zij vooral bij die doelgroepen veel potentieel. "Maar ook zullen medewerkers zich moeten ontwikkelen tot kenniswerkers, omdat minder mensen relatief meer zullen moeten gaan doen. Verder zullen we talent versneld aanspreken om de ambities van ons bedrijf waar te kunnen maken. We ontwikkelen hiervoor een passend opleiding- en loopbaanprogramma."

 

Top Employer Institute

Top Employer Institute is een wereldwijde autoriteit op het gebied van HR-beleid. Dit instituut beoordeelt bedrijven op verschillende HR- vlakken, zoals de rol van HR binnen de business strategie, employer branding, carrièreplanning en talentontwikkeling, zorg en werkplezier voor medewerkers, maar ook inclusiviteit en duurzaamheid worden beoordeeld. Het instituut heeft 1700 Top Employers gecertificeerd in 120 landen verspreid over vijf continenten.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Hoppenbrouwers Techniek

Gerelateerd nieuws

5700 meisjes aangemeld voor Girls’ Day

5700 meisjes aangemeld voor Girls’ Day

5700 meisjes zijn door hun school aangemeld voor Girls’ Day 2022. De meisjes gaan op 7 april 2022 op bezoek bij een tech- of IT-bedrijf.

Sterke vrouwen in de techniek: programmeur in de hightech lasrobot-technologie

Sterke vrouwen in de techniek: programmeur in de hightech lasrobot-technologie

Het aantal vrouwen met een technisch beroep neemt langzaamaan toe. Het totale aandeel van vrouwen op de technische arbeidsmarkt is echter slechts veertien procent. Een jonge vrouw die onlangs voor de techniek koos, is…

Jan van Eijk ontvangt de ASPE Lifetime Achievement Award 2021

Jan van Eijk ontvangt de ASPE Lifetime Achievement Award 2021

Jan van Eijk, voormalig CTO Mechatronics bij Philips Innovation Services, emeritus hoogleraar Advanced Mechatronics aan de TU Delft en medeoprichter van Mechatronics Academy, heeft de ASPE Lifetime Achievement Award 2021…

Laatste nieuws

Rekenwonder Willem Bouman breekt zijn eigen record

Rekenwonder Willem Bouman breekt zijn eigen record

Rekenwonder Willem Bouman is er afgelopen zaterdag in geslaagd om uit zijn hoofd de derdemachtswortel te trekken uit een 36-cijferig getal. Hij deed er 8 minuten en 46 seconden over.

Computerchip 'ruikt' ziektes

Computerchip 'ruikt' ziektes

De Wageningse start-up Luminose heeft de AtlasInvent Grant van 35.000 euro gewonnen voor hun computerchip die ziektes 'ruikt'.

Noren willen reizen transformerren met elektrische vliegboot

Te land, ter zee en in de lucht: Noren bouwen elektrische vliegboot met wielen (video)

Een Noors bedrijf ontwikkelt een klein elektrisch watervliegtuig dat het lokale passagiersverkeer op grote schaal kan transformeren. Het ontwerp van de romp wordt momenteel getest in de sleeptank van Sintef in Trondheim.

Meer nieuws »

Product van de maand

RSS
Gecodeerde, contactloze veiligheidsschakelaar PSEN cs5 en PSEN cs6 Veiligheidsschakelaar voor de hek- en positiebewaking

PSENcode is zowel bedoeld voor de standbewaking van afschermingen volgens EN 60947-5-3 als voor de positiebewaking. Door...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tevema
Tevema

Leverancier van technische standaardveren en normdelen, leverbaar uit voorraad.

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL