EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

tado° neemt aWATTar over en mikt op verovering Europa

12 januari 2022 om 02:25 uur -

tado° neemt aWATTar over

Tado°, een Europees bedrijf op het gebied van intelligent klimaatbeheer voor woningen, heeft de overname aangekondigd van aWATTar, een technologiebedrijf dat energie-loadshifting biedt door middel van Time-of-Use-energietarieven. De combinatie van technologieën van tado° en aWATTar moet de groei van hernieuwbare energiebronnen op de Europese energiemarkt mogelijk maken.

In een fluctuerende energiemarkt kan de technologie van tado° het warmteverbruik van woningen intelligent aanpassen aan tijden waarop de prijzen laag zijn. Door dit te combineren met de Time-of-Use-energietarieven van aWATTar, kunnen klanten besparen op hun energiekosten en hun comfortniveau behouden.

 

Het verwarmings- en koelingsplatform van tado° is compatibel met 18.000 verwarmingssystemen van 900 fabrikanten. Tien jaar gebruikersinzichten en algoritmeontwikkeling liggen aan de basis van deze technologie.

 

aWATTar heeft samen met OEM's uit de (fotovoltaïsche) industrie integraties ontwikkeld voor het opladen van elektrische voertuigen.

CPO Christian Deilmann van tado°: "Het team van aWATTar heeft een sterk technologisch fundament gebouwd. Time-of-Use-energietarieven door algoritmische handel en automatisering van facturen is niet alleen gunstig voor verwarming, maar ook voor het opladen van elektrische voertuigen en fotovoltaïsche toepassingen."

 

aWATTar-medeoprichters Simon Schmitz (CEO) en Peter Netbal (CTO) zullen de aWATTar-strategie blijven aansturen als Managing Directors van aWATTar en als nieuwe aandeelhouders van tado°.

Gerelateerd nieuws

Twente verw

Twente verwarmt zijn huizen met gas van Grolsch

Het Enschedese bio-energiebedrijf HoSt gaat het biogas van de Grolsch afvalwaterzuivering omzetten in Groen Gas (jaarlijks 1 miljoen Nm3). Dit duurzame alternatief voor fossiel aardgas voorziet in de behoefte van zo'…

Taiwanese  krijgt 'rots' van zonnepanelen

Taiwan krijgt 'rots' van zonnepanelen

Taiwan krijgt een gebouw dat geheel is bedekt met zonnepanelen. De iconische ‘Sun Rock’ moet jaarlijks 1 miljoen kWh stroom gaan leveren.

Worm van door lithium brengt batterijen weer tot leven

'Worm van dood lithium' wekt batterijen weer tot leven

Onderzoekers van het SLAC National Accelerator Laboratory van het Department of Energy en de Stanford University (VS) hebben een manier gevonden om oplaadbare lithiumbatterijen nieuw leven in te blazen, waardoor het…

Laatste nieuws

Koe geeft meer melk in VR-wei

Koe geeft meer melk in VR-wei

Koeien die doorlopend op stal staan, blijken meer melk te geven met een VR-bril op die plaatjes toont van een zomerwei. Tenminste, de koeien van de Turkse boer Izzet Kocak. Lang leve de Metaverse! Of is het onethisch?

Ziekenhuis vermindert CO2-uitstoot met industrieel klimaatbeheersingssystemen

Ziekenhuis vermindert CO2-uitstoot met industrieel klimaatbeheersingssystemen

ISC Cool Energy levert een complex verwarmings- en koelingssysteem met het iFH -verwarmingssysteem, multi-pipe chillers en industriële koeling aan een groot ziekenhuis. Alleen al de nieuwe energiezuinige koeling van de…

Sirris start met ijshechtingstesten

Sirris start met ijshechtingstesten (video)

IJsvorming ligt aan de basis van talrijke problemen en risico's bij de werking van en met machines. Bij het Vlaamse technologiecentrum Sirris leggen ze zich toe op het verbeteren van kennis over atmosferische…

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL