EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Oostenrijkse Nightjet trein gebruikt draadloze passagiers interface telefoonoplader van EAO

28 oktober 2021 om 10:22 uur -

Oostenrijkse Nightjet trein gebruikt draadloze passagiers interface telefoonoplader van EAO

De nieuwe generatie ‘Nightjet of the future’ slaapcompartimenten van de Oostenrijkse spoorwegen biedt passagiers zo veel mogelijk privacy en comfort tijdens de nachtelijke uren. De lig- en slaaprijtuigen zijn bijvoorbeeld voorzien van het EAO Passenger Interface-oplaadsysteem voor mobiele telefoons om ervoor te zorgen dat telefoons opgeladen kunnen blijven totdat de trein het eindpunt bereikt.

De 13 treinen met 7 Nightjets voertuigen, gebouwd door Siemens Mobility, worden in 2022 in gebruik genomen. De trein beschikt over slaapwagons met 1-, 2- of 3-persoonscompartimenten, ligrijtuigen voor 4 of 6 personen en zitcompartimenten met 6 zitplaatsen. Er is de keuze om een privécompartiment te reserveren of om het compartiment te delen met andere reizigers.


Passagiers hebben toegang tot gratis wifi op alle Nightjet-services, zodat ze tijdens hun reis verbonden kunnen blijven. EAO's passagiersinterface maakt gebruik van een inductieve oplader met meerdere spoelen die gecertificeerd is volgens de Qi-standaard voor iOS en Android. Door draadloos op te laden zijn er geen kabels meer nodig.


In de slaapvoertuigen kan de telefoon opgeladen worden door deze op het vlakverzonken oplaadvlak in het tafelblad te leggen of in de houder op de wand te steken, die tevens compatibel is met alle moderne apparatuur via USB-aansluiting.


Er zijn diverse interfaces en adapters beschikbaar, waarmee de QI draadloze opladers gemonteerd kunnen worden op rugleuningen van treinstoelen met de houder of met de nieuwe ‘SliderFlex staande/liggende oplader.


Oostenrijkse Nightjet trein gebruikt draadloze passagiers interface telefoonoplader van EAOTafelopladers kunnen aan de onderkant van een tafel in een machinaal bewerkte uitsparing worden gemonteerd, of van bovenaf door een rond gat met behulp van een adapter. Ze kunnen optioneel bedraad worden tot aan de tafelrand om een extra USB-A-aansluiting te bieden voor een tweede elektronisch apparaat, of voor oudere telefoons.


De iBeacon-functie voor passagierslocatie kan in de opladers worden geïntegreerd en maakt het mogelijk om te identificeren wanneer een stoel bezet is. Via een app kunnen aanvullende diensten aangeboden worden, zoals smart ticketing, trolleyservice en reisinformatie.


De iBeacon maakt gebruik van Bluetooth low energy-communicatie die een unieke ID voor elke oplader kan uitzenden die door de Passenger Interface-cloud kan worden gebruikt om de stoel, het rijtuignummer en het treinnummer te identificeren en om de informatie door te geven aan de app van de treinexploitant.
De Passenger Interface-laders en bijbehorende voedingen zijn gecertificeerd voor de spoorwegen en voldoen aan alle relevante normen, zoals EN50121-3-2 EMC-immuniteit en emissies, EN45455-2 brandveiligheid en EN 61373 schokken en trillingen.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
EAO Benelux BV
Adres
Kamerlingh Onnesweg 46
Postcode, Plaats
3316 GL, Dordrecht
Telefoon
078-6531700
Fax
078-6531799
Website
http://www.eao.nl
E-mail
info.enl@eao.com
Meer informatie
Bedrijfsprofiel

Gerelateerd nieuws

Engineering Event Safety 2021: Veiligheid moet simpel zijn

Engineering Event Safety 2021: Veiligheid moet simpel zijn

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen was het nog even spannend, maar het Engineering Event Safety kon gewoon veilig doorgaan. Op 17 november verzamelden een kleine 200 machinebouwers, engineers, ontwerpers en…

i-Cave: op weg naar de slimste auto

i-Cave: op weg naar de slimste auto

Kun je een voertuig ontwikkelen dat zowel coöperatief, dus in een colonne met anderen, als volledig autonoom kan rijden? Met die centrale vraag startte in 2015 het onderzoeksprogramma i-Cave. Nu, vijf jaar later, is het…

Robottextiel  kan mensen helpen ademen

Robottextiel kan mensen helpen ademen (video)

Een nieuw soort vezel kan worden verwerkt tot kleding die voelt hoeveel het wordt uitgerekt of samengedrukt, en dan onmiddellijk voelbare feedback geeft in de vorm van druk, zijwaartse rek of vibratie. Dergelijke stoffen…

Laatste nieuws

Deze robot vaccineert zonder naald (video)

Deze robot vaccineert zonder naald (video)

De autonome robot Cobi brengt vaccins diep in in het armweefsel, via een hogedrukvloeistofstraal die niet dikker is dan een mensenhaar. Zonder gebruik van een injectienaald.

Circulairecijfers.nl toont duurzame prestatie materialen

Circulairecijfers.nl toont duurzame prestatie materialen

Op COP26 in Glasgow kondigen Circular Engine en Duinn een nieuw digitaal naslagwerk aan voor productontwerpers, ingenieurs, inkopers en beleidsmakers: www.circulairecijfers.nl . De gratis site bevat basisgetallen over de…

Siemens lanceert whole body CT-scanner met Photon-Counting

Beter in het lichaam kijken met nieuwe CT-scanner van Siemens

Met de introductie van ’s werelds eerste whole body CT-scanner met Photon-Counting CT (PCCT) technologie, de Naeotom Alpha van Siemens Healthineers, komen nieuwe mogelijkheden beschikbaar voor alle klinische…

Meer nieuws »

Product van de maand

RSS
Xelity 10TX is dé IP67 switch voor professionele netwerken

Murrelektronik heeft een IP67 Managed switch met 10 poorten aan het assortiment toegevoegd. Deze bespaart ruimte in de...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL