EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Kendrion neemt ontwikkelaar van elektronica en embedded systemen 3T over

23 september 2021 om 14:06 uur -

Kendrion neemt ontwikkelaar van elektronica en embedded systemen 3T over

Kendrion, een ontwikkelaar en fabrikant van elektromagnetische systemen en componenten voor industriële en automobieltoepassingen, heeft 3T overgenomen, een software- en elektronica-ontwikkelingsbedrijf met vestigingen in Eindhoven en Enschede.

3T is een gespecialiseerde ontwikkelaar en fabrikant van levenscyclusbeheerdiensten voor klantspecifieke elektronica- en embedded systemen. Het bedrijf heeft 80 FTE in dienst en realiseert jaarlijks 12 miljoen euro aan winstgevende inkomsten. Kendrion spreekt van 'een sterke strategische fit met de besturingstechnologie-activiteiten van Kendrion's Business Group Industrial Actuators and Controls'.

 

Daarnaast wordt verwacht dat de uitgebreide ervaring van 3T op het gebied van software- en elektronica-ontwikkeling van strategisch belang zal zijn voor Kendrion's Automotive Group, waar het toenemende gehalte aan geavanceerde elektronische componenten in personenauto's en bedrijfsvoertuigen een aanzienlijke groeimogelijkheid biedt. De hoogopgeleide medewerkers van 3T en de nabijheid van toonaangevende technische universiteiten en andere instellingen voor hoger technisch onderwijs, versterken Kendrions vermogen om een ​​getalenteerd team van software- en elektronicaontwikkelaars verder op te bouwen en te beheren.

 

Joep van Beurden, CEO van Kendrion: "We zijn enthousiast over de voordelen die de bundeling van krachten met 3T zal opleveren voor Kendrion en ons organische groeiplan. Ten eerste is het bedrijf van 3T een sterke aanvulling op onze eigen Business Group Industrial Actuators and Controls en zal het nieuwe groeimogelijkheden creëren.

 

"Ten tweede zal onze Automotive Group profiteren van de meer dan 30 jaar ervaring van 3T in de ontwikkeling van geavanceerde software en elektronica, waardoor de ontwikkeling van onze 'vuurtoren'-projecten rond geluidsactivering, slimme schokdemperactuators en sensorreinigingssystemen worden verminderd. Deze producten zijn gericht op autonome, geconnecteerde, elektrische en gedeelde (ACES) voertuigen en bieden een aanzienlijke organische groeimogelijkheid voor de komende jaren. Ten derde voegt deze acquisitie twee locaties toe aan onze Groep die directe toegang bieden tot toonaangevend technisch talent - wat ons ondersteunt om onze technische capaciteiten die nodig zijn voor het ontwikkelen van geavanceerde en slimme actuatoren verder uit te breiden. En tot slot zijn we enorm onder de indruk van het sterke 3T-team en de relaties die ze hebben opgebouwd met hun klanten. We zijn verheugd hen te verwelkomen in onze Groep."

 

Richard Mijnheer, CEO van 3T: "Met Kendrion hebben we de juiste partner gevonden om ons bedrijf vooruit te helpen en uit te breiden. De combinatie van 3T en Kendrion biedt succesvolle groeimogelijkheden buiten onze huidige markten, werkend onder ons eigen sterke merk als onderdeel van de Business Group IAC en de bredere Kendrion Group."

 

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
3T BV
Adres
Institutenweg 1
Postcode, Plaats
7521 PH, ENSCHEDE
Telefoon
053-4336633
Fax
053-4336869
Website
http://www.3t.nl
E-mail
info@3t.nl
Meer informatie
Bedrijfsprofiel

Gerelateerd nieuws

Bosch Rexroth, Harting en Sumitomo Cyclo Drive genomineerd voor Hermes Award

Bosch Rexroth, Harting en Sumitomo Cyclo Drive genomineerd voor Hermes Award

De nominaties voor de Hermes Award zijn bekend: Bosch Rexroth, Harting en Sumitomo Cyclo Drive maken kans op de jaarlijkse technologie-innovatieprijs van de Hannover Messe.

Onzekere vooruitzichten Europese industrie door oorlog in Oekraïne

Onzekere vooruitzichten Europese industrie door oorlog in Oekraïne

Door de oorlog in Oekraïne zijn de prijzen van energie en sommige andere belangrijke inputs voor de industrie gestegen. Daarnaast krijgt de Europese industrie te maken met langere levertijden en mogelijk tekorten.…

Voorkomen dat ze je bespioneren

Hoe je voorkomt dat ze je bespioneren

Computerwetenschappers van Columbia Engineering hebben een algoritme gebouwd dat ervoor zorgt dat een malafide microfoon je woorden 80% van de tijd niet correct kan horen. Tenminste, in het Engels (tot nu toe).

Laatste nieuws

Algoritme onthult fouten in zelfrijdende testvoertuigen

Algoritme onthult fouten in zelfrijdende testvoertuigen

​Een wiskundig model dat aangeeft dat een auto op het punt staat kapot te gaan. Dat is de bijdrage van Chalmers aan een toekomstige methode die het mogelijk maakt om voertuigen veilig te testen, ook zonder chauffeur…

NWA-grant voor onderzoek naar de maatschappelijke impact van kwantumveilige cryptografie

NWA-grant voor onderzoek naar de maatschappelijke impact van kwantumveilige cryptografie

De komst van kwantumcomputers kan grote maatschappelijke gevolgen hebben, vooral op het vlak van cyberveiligheid. Een consortium onder leiding van Sebastian De Haro van de Universiteit van Amsterdam ontvangt een subsidie…

Noren willen reizen transformerren met elektrische vliegboot

Te land, ter zee en in de lucht: Noren bouwen elektrische vliegboot met wielen (video)

Een Noors bedrijf ontwikkelt een klein elektrisch watervliegtuig dat het lokale passagiersverkeer op grote schaal kan transformeren. Het ontwerp van de romp wordt momenteel getest in de sleeptank van Sintef in Trondheim.

Meer nieuws »

Product van de maand

RSS
Gecodeerde, contactloze veiligheidsschakelaar PSEN cs5 en PSEN cs6 Veiligheidsschakelaar voor de hek- en positiebewaking

PSENcode is zowel bedoeld voor de standbewaking van afschermingen volgens EN 60947-5-3 als voor de positiebewaking. Door...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tevema
Tevema

Leverancier van technische standaardveren en normdelen, leverbaar uit voorraad.

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL