EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Hyundai neemt Boston Dynamics over

22 juni 2021 om 11:22 uur -

Hyundai neemt Boston Dynamics over

Hyundai heeft een meerderheidsbelang verworven in Boston Dynamics. Door deze deal is Hyundai nu voor 80 procent eigenaar van de Amerikaanse robotfabrikant. 20 procent van de aandelen blijft in handen van het Japanse Softbank.

Boston Dynamics is toonaangevend op het gebied van geavanceerde robotdynamica en kreeg vooral bekendheid met zijn humanoïde robot Atlas. Ook oogstte Boston Dynamics bewondering met zijn robothond Spot die met zijn mechanische poten over moeilijk begaanbaar terrein loopt en achterwaartse salto's doet.

 

Hyundai wil graag uitgroeien tot een topaanbieder op het gebied van slimme mobiliteitsoplossingen en ziet de overname van Boston Dynamics als een zeer belangrijke strategische stap. Het bedrijf wil robotica gaan inzetten voor nieuwe mobiliteitsoplossingen zoals autonoom rijden en Urban Air Mobility. Ook zijn er plannen om robots te ontwikkelen die - in lijn met de visie Progress for Humanity van Hyundai - het leven en welzijn van mensen verbeteren en de veiligheid bevorderen.

 

Boston Dynamics staat bekend als een van de meest geavanceerde roboticabedrijven ter wereld. Het ontstond in 1992 als afsplitsing van het Massachusetts Institute of Technology en leverde lange tijd robots voor het Amerikaanse leger-technologieonderdeel Defense Advanced Research Projects Agency (Darpa). Eind 2013 werd Boston Dynamics overgenomendoor Google X. Enkele jaren later kwam Google tot de conclusie dat het roboticabedrijf niet winstgevend was en zette het in de verkoop. In eerste instantie toonde Toyota interesse, maar de overname werd gesloten met SoftBank.

 Eind vorig jaar toonde Boston Dynamics het kunnen van zijn robots nog in een dansvideo:
Gerelateerd nieuws

Rollator zoekt zelf patiënten in zieken- en verpleeghuizen

Rollator zoekt zelf patiënten in zieken- en verpleeghuizen (video)

Onderzoekers van de Japanse Hokkaido University hebben een autonome rollator ontwikkeld voor patiënten in verpleeg- en ziekenhuisomgevingen. Het systeem kan naar verluidt verpleeghuis- en ziekenhuispatiënten…

Boete voor leverancier voerrobot na fataal ongeval

Boete voor leverancier voerrobot na fataal ongeval

In januari 2018 gebeurde een fataal ongeluk bij een boerenbedrijf. Een van de kinderen van de boer was op een voerrobot geklommen en raakte bekneld. Ten gevolge van de beknelling overleed de jongen.

Wat robots ons kunnen leren over menselijk gedrag

Wat robots ons kunnen leren over menselijk gedrag

Sinds ruim een jaar is handen schudden als begroeting vervangen door een boks of elleboog. Dat laat zien hoe oeroude sociale gewoontes binnen zeer korte tijd kunnen worden aangepast. Maar hoe gebeurt dat precies?

Laatste nieuws

Magnetisch materiaal 3D-geprint van niet-magnetisch poeder

Gradiënt magnetisch materiaal 3D-geprint van niet-magnetisch poeder

Wetenschappers van Skoltech hebben een 3D-printer gebruikt om twee materialen samen te smelten in een legering waarvan de samenstelling continu verandert van het ene deel van het monster naar het andere, waardoor de…

Slim materiaal schakelt binnen enkele minuten tussen verwarmen en koelen

Slim materiaal schakelt binnen enkele minuten tussen verwarmen en koelen

Zoals iedereen die ooit een auto in de zon heeft geparkeerd op een warme zomerdag weet, zijn glazen ramen geweldig om zonlicht binnen te laten, maar verschrikkelijk om warmte naar buiten te laten.

Licht uit defecten in halfgeleidermaterialen

Leds met verschillende kleuren nu te maken uit één materiaal

Je kunt Led-licht met een lange golflengte (rood, oranje en geel) genereren door slim gebruik van intrinsieke defecten in halfgeleidende materialen. Dit maakt commerciële lichtbronnen en displays een stuk…

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL