EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Hydrauvision neemt Danfoss Editron over

09 juni 2021 om 09:13 uur -

Hydrauvision en Danfoss Editron versterken de samenwerking

Om de markt van de mobiele elektrische aandrijvingen verder met Danfoss te ontwikkelen neemt Hydrauvision per 1 juni 2021 de activiteiten van Danfoss Editron in Heerenveen over. De divisie gaat verder onder de naam Electrauvision. Met de acquisitie van deze activiteiten wordt de kennis van de specialisten en het daarbij behorende testveld in Heerenveen toegankelijk voor een brede markt. De stap is bedoeld om de transitie naar duurzame elektrische en hybride aandrijvingen vorm te geven.

 

Aandrijftechniek in de volle breedte

Danfoss is mondiale totaalleverancier voor mobiele elektrische en hydraulische aandrijvingen. De producten van Danfoss zijn te vinden in een groot aantal mobiele toepassingen en in de maritieme sector.


Hydrauvision is in de Benelux ook actief in deze sectoren voor het ontwikkelen van elektrische, hydraulische en gecombineerde aandrijvingen voor speciale toepassingen en ondersteuning van haar klanten bij het realiseren van aandrijf-technische oplossingen.


Met de nu genomen stap groeit deze relatie naar een samenwerking waarbij de mogelijkheden voor het ontwikkelen van de meest optimale aandrijvingen ten volle benut kunnen worden.

 

Bouwen aan de toekomst

Eind vorig jaar heeft Hydrauvision, Fundex Equipment overgenomen van Royal-IHC. Hiermee is een specialist in machinebouw voor de funderingswereld onderdeel geworden van de groep. Elektrificatie is in deze branche een vereiste en met Electrauvision kan de ontwikkeling naar emissie-arme of uiteindelijk emissievrije bouwmachines versneld worden.


Hydrauvision heeft recent ook zijn belang in Technotron vergroot om in de gehele keten van aandrijftechniek en automatisering een rol van betekenis te spelen. Technotron is gespecialiseerd in de engineering en productie van elektrische schakelkasten en industriële automatisering.

Met de combinatie van hoogwaardige engineering, inventiviteit, oplossingsgerichtheid, productie en testfaciliteiten wil Hydrauvision zijn klanten optimale oplossingen bieden.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Hydrauvision BV

Gerelateerd nieuws

'Helft maakbedrijven vreest dit jaar voor cyberaanval'

'Helft Belgische maakbedrijven vreest dit jaar voor cyberaanval'

De helft van de Belgische maakbedrijven vreest voor een cyberaanval in de komende twaalf maanden. Dat blijkt uit een studie over cyberveiligheid in de maakindustrie waaraan zevenenzeventig bedrijven deelnamen.

Spot: on the move

Spot steekt de oceaan over en krijgt een extra arm (video's)

De laatste weken zijn drie Nederlandse instanties aan de slag gegaan met een Spot robothond. Perron038 laat Zwolse studenten zijn nut voor de maak onderzoeken, Antea-medewerkers krijgen er één als collega, en Leica…

Ziekenhuisbedden reinigen met robots

Ziekenhuisbedden reinigen met robots

Weber Machinebouw heeft een een machine ontwikkeld voor het thermisch te reinigen met behulp van stoom van de bedden in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De ziekenhuisbedden werden eerder handmatig gereinigd…

Laatste nieuws

UvA benoemt hoogleraar Human Factors in the Internet of Things

UvA benoemt hoogleraar Human Factors in the Internet of Things

Het IoT regelt alles zelf. Toch? Of blijft de mens een belangrijke spil? De Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft iemand benoemd die hierover moet…

De verborgen energie in zoet en zout water

De verborgen energie in zoet en zout water

Het verschil tussen water uit zee en rivieren is niet alleen te proeven, je kunt er ook stroom uit opwekken. Nieuw onderzoek moet de techniek die dit mogelijk maakt verbeteren.

Kooyprijs voor snelheidsbepaling van drones met radar

Kooyprijs voor snelheidsbepaling van drones met radar

Keith Klein heeft de Kooy Prijs gewonnen met zijn afstudeerscriptie over 3D-snelheidsbepaling van onbemande vliegtuigen met behulp van radargegevens: ‘Estimating 3D motion from radar data: Exploiting an…

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL