EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

imc Test & Measurement wordt onderdeel van het Battery Ventures platform voor testen en meten

04 mei 2021 om 09:46 uur -

Mike Flaherty, CEO BatteryTest+Measurement Group

Kai Gilbert, CEO imc Test & Measurement

Fabrikant van productieve test- en meetinstrumenten imc Test & Measurement sluit zich aan bij het Test & Measurement-platform van Battery Ventures - een technologiegerichte investerings- maatschappij.

Het platform omvat ook Audio Precision (een in de VS gevestigde fabrikant van audiomeet- en testapparatuur) en de Deense fabrikant van meetmicrofoons Gras Sound & Vibration. Imc vult het platform aan als data-acquisitie- en meetbedrijf en verbreedt de focus van audio-meetoplossingen naar een holistisch portfolio van meet- en testoplossingen. Mike Flaherty leidt de organisatie als Platform CEO.

 

Imc werd in 1988 in Berlijn opgericht, fuseerde in 2018 met zijn jarenlange verkooppartner imc Test & Measurement uit Friedrichsdorf en heeft momenteel dochterondernemingen in China, de VS, Frankrijk, Zwitserland, Zuid-Korea en Nederland. Sinds de oprichting staat imc voor innovatieve oplossingen voor veeleisende test- en meettaken in onderzoek, ontwikkeling en productie. De klanten komen uit de automobiel- en machinebouw, lucht- en ruimtevaart, spoorwegindustrie en windenergie. Door samenwerkingen en overnames heeft het bedrijf zijn portfolio in het verleden continu uitgebreid, met als doel maatwerkoplossingen te creëren voor zoveel mogelijk meet- en testtaken.

 

Door de fusie met Battery en als onderdeel van het 'Test en Meet' Platform zal imc beter aan deze vraag kunnen voldoen. Samen met Audio Precision en Gras biedt het platform naar eigen zeggen het meest uitgebreide assortiment test-, meet- en analyseoplossingen voor onderzoek, ontwikkeling en productie op het gebied van audiotesten, thermische testen, duurzaamheidsanalyse, voertuigdynamica, vermogensmeting, geluid en trillingen als evenals componenttests zoals testbanken voor elektromotoren.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
IMC Test & Measurement BV
Adres
Vaart 19-21
Postcode, Plaats
4206 CC, Gorinchem
Telefoon
085 - 876 9392
Fax
-
Website
http://www.imc-benelux.com
E-mail
info@imc-benelux.com
Meer informatie
Bedrijfsprofiel

Gerelateerd nieuws

Opnieuw Nederlandse finalist European Inventor Award

Nederlandse uitvinder stabiele loopplank in finale European Inventor Award (video)

De Nederlandse ingenieur, ondernemer en uitvinder Jan van der Tempel is genomineerd voor de European Inventor Award 2021. Hij is een van de finalisten in de categorie Industrie. Dat maakte het Europees Octrooibureau (EOB…

Reddingsbrigade Den Helder gaat met drones muistromen detecteren en drenkelingen opsporen

Reddingsbrigade Den Helder gaat met drones muistromen detecteren en drenkelingen opsporen

Ieder jaar zijn er in Nederland meerdere slachtoffers door muien in zee te betreuren. Onder de noemer 'Veilig kust-, strand- en duintoerisme' gaat in de Kop van Noord-Holland een proefproject van start om te…

'Helft maakbedrijven vreest dit jaar voor cyberaanval'

'Helft Belgische maakbedrijven vreest dit jaar voor cyberaanval'

De helft van de Belgische maakbedrijven vreest voor een cyberaanval in de komende twaalf maanden. Dat blijkt uit een studie over cyberveiligheid in de maakindustrie waaraan zevenenzeventig bedrijven deelnamen.

Laatste nieuws

Gyroscopische pooltafel: handig voor op zee

Gyroscopische pooltafel: leuk voor op zee

Bugatti heeft een pooltafel ontwikkeld die altijd waterpas blijft staan. Er worden maar 30 exemplaren van gemaakt, dus de eigenaars van superjachten kunnen zich maar beter haasten.

Magnetisch materiaal breekt schakelrecord

Magnetisch materiaal breekt schakelrecord

Onderzoekers van Trinity College Dublin hebben een magnetisch materiaal ontwikkeld dat de snelste magnetische omschakeling ooit vertoont. Ze kunnen zes keer sneller schakelen dan het vorige record. Het gaat om '…

Snlle wielen, snel model

Snelle wielen, snel model

Granulaire materialen, zoals zand en grind, kunnen vaste, vloeibare en gasachtige eigenschappen vertonen, afhankelijk van het scenario. Dit wordt ingewikkeld bij voertuigbewegingen met hoge snelheid, waardoor deze…

Meer nieuws »

Product van de maand

RSS
Nieuw! Deurgreepmodule PSENmlock van Pilz

Het veilig heksysteem PSENmlock is uitgebreid met een unieke deurgreepmodule.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL