EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Cryogene kwantumbekabelaar Delft Circuits schaalt op

20 april 2021 om 09:39 uur -

CEO Sal Bosman en COO Daan Kuitenbrouwer

Delft Circuits, een kwantumbedrijf dat zich richt op cryogene i/o (bekabeling), heeft een investering ontvangen van High-Tech Gründerfonds (HTGF), Scholt Group, en QuVest Capital. Deze nieuwe partners brengen de benodigde financiële middelen, ervaring en het professionele netwerk om de volgende stap te maken in de ontwikkeling van het bedrijf, waarbij de focus zal liggen op het opschalen en industrialiseren van de fabriek en het team (>20 fte).

Kwantumtechnologieën bewegen zich van een puur academisch naar een steeds meer industrie gedreven domein. Verschillende corporaties, overheden en grote VC gefinancierde startups investeren grootschalig in kwantum-computing, -communicatie en -sensing. Om de kwantumindustrie te laten bloeien is een volwassen waardeketen van high-tech producten nodig die speciaal zijn ontwikkeld voor deze industrie.


Sinds 2017 ontwerpt en produceert Delft Circuits i/o (bekabelings-) oplossingen voor cryogene omgevingen waarin kwantumsystemen opereren. Deze omgevingen kenmerken zich door de hoge eisen, waarvan (gebrek aan) ruimte, thermische geleiding en signaal eisen de belangrijkste zijn. Delft Circuits' Cri/oFlex technologie zoekt precies de juiste balans voor al deze eisen. Daarmee kan het veel nieuwe toepassingen vooruit helpen.


"De bekabelingsoplossingen van Delft Circuits kunnen gezien worden als een kritisch onderdeel dat nodig is om de kwantumindustrie op te schalen." zegt Christian Ziach, Senior Investment Manager bij HTGF.


Delft Circuits heeft honderden Cri/oFlex bekabelingsoplossingen geleverd aan vijftig klanten wereldwijd. De technologie is gebruikt in toepassingen op het gebied van kwantumcomputing, -internet, -sensing, astronomie, aerospace en biologie.


"Met HTGF hebben we een partner gevonden in een van de meest ervaren en grootste VC fondsen in Europa. Daarbij is HTGF sterk geworteld in de Duitse industrie. Scholt Group is een high-tech investerings bedrijf met ondernemingen in verschillende sectoren. Het wordt geleid door Jan Scholt, een zeer succesvolle ondernemer uit de Eindhovense high-tech regio. QuVest Capital is een investeringsvehikel van een groep zeer succesvolle ondernemers en professionals met verschillende achtergronden." zegt Sal Bosman, oprichter van Delft Circuits.


"Samen hebben we een solide basis om onze klanten te versnellen in de sterk opkomende kwantumindustrie," zegt mede-oprichter Daan Kuitenbrouwer.

Gerelateerd nieuws

'Helft maakbedrijven vreest dit jaar voor cyberaanval'

'Helft Belgische maakbedrijven vreest dit jaar voor cyberaanval'

De helft van de Belgische maakbedrijven vreest voor een cyberaanval in de komende twaalf maanden. Dat blijkt uit een studie over cyberveiligheid in de maakindustrie waaraan zevenenzeventig bedrijven deelnamen.

Smart Industry programma leidt tot regionale kennis- en testcentra met honderden bedrijven

'Smart Industry programma leidt tot regionale kennis- en testcentra met honderden bedrijven'

'Stimuleren van digitalisering binnen de (maak)industrie leidt tot economische groei. Door samenwerking van het bedrijfsleven en overheden in het Programma Smart Industry is in vijf jaar tijd een nationaal netwerk…

'Korting op opladen auto’s langs de snelweg vermindert files'

'Korting op opladen auto’s langs de snelweg vermindert files'

Het laden van elektrische auto’s kan een zware belasting zijn voor het elektriciteitsnet. En auto-forenzen kunnen files veroorzaken. Carlo Cenedese van de RUG koppelde energiegebruik en transport met behulp van…

Laatste nieuws

Citython zoekt innovators op het gebied van mobiliteit in steden

Citython zoekt innovators op het gebied van mobiliteit in steden

Eindhoven Citython zoekt innovatieve young professionals – van architecten en urban planners tot data scientists en engineers – om mobiliteitsuitdagingen in steden op te lossen. Teams gaan de strijd met elkaar aan…

Nederlanders werkzaam in door corona getroffen sectoren hebben weinig interesse in omscholing naar techniek

Corona-werklozen hebben weinig interesse in omscholing naar techniek

Een vijfde van de Nederlanders heeft serieuze interesse in technische omscholing. Mannen (29%) overwegen omscholing naar de techniek vaker dan vrouwen (11%). Dat concludeert TechniekOpleiding.nl uit onderzoek door onder…

Geld zoekt technologie-tuinbouw-vernieuwers

Geld zoekt technologie-tuinbouw-vernieuwers

Ondernemingen uit de tuinbouw kunnen samen met technologieleveranciers tot 21 juni 2021 subsidie aanvragen voor een gezamenlijk innovatieproject. Het innovatieprogramma AgriTech stelt vouchers beschikbaar met een waarde…

Meer nieuws »

Product van de maand

RSS
Nieuw! Deurgreepmodule PSENmlock van Pilz

Het veilig heksysteem PSENmlock is uitgebreid met een unieke deurgreepmodule.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL