22 februari 2021 om 12:28 uur -
Een van de deelnemers is Edwin Dertien: maker, docent (Creative Technology), onderzoeker en creatief robotontwerper. In zijn onderzoek slaat hij bruggen tussen 'soft skills' als ontwerper en 'co-designer' en de 'harde skills' als ingenieur. Dertien werkt op de Universiteit Twente en daarbuiten aan robots voor industrie, zorg en kunst.?
Samen met presentator Patrick Lodiers en gewapend met de nieuwste technieken binnen hun vakgebied proberen onderzoekers Edwin Dertien, Wouter Eggink, Khiet Truong, Arjan van Hessen en Hellen van Rees, het onmogelijke mogelijk te maken. Het programma geeft een kijkje in het creatieve brein van mensen die durven te pionieren en niet bang zijn om problemen aan te gaan die voor de meesten onoplosbaar lijken.
Het programma telt 4 afleveringen. Op 1 maart zie je hoe Johannes met hulp van Dertien zijn hobby kan blijven doen: vogels spotten en fotograferen. Dertien is maker, docent (Creative Technology), onderzoeker en creatief robotontwerper (vakgroep RaM van EEMCS). In zijn onderzoek slaat hij bruggen tussen 'soft skills' als ontwerper en 'co-designer' en de 'harde skills' als ingenieur. Dertien werkt op de Universiteit Twente en daarbuiten aan robots voor industrie, zorg en kunst.
Wouter Eggink is design professional en werkt als design onderzoeker bij de faculteit ET. Zijn interesse gaat uit naar de relaties tussen design, technologie en maatschappij. Eggink geeft verschillende vakken (‘Design Geschiedenis' en ‘Ontwerp de toekomst') over dit onderwerp in het Masterprogramma van Industrial Design Engineering.
Khiet Truong werkt bij faculteit EEMCS (HMI) en doet onderzoek naar de automatische analyse van nonverbale aspecten in spraak communicatie (o.a. lachen) in mens-mens, en mens-machine interactie om automatische spraakherkenning intelligenter te maken. Daarnaast geeft zij onderwijs over speech processing, affective computing, en interaction technology.
Arjan van Hessen is verbonden aan de vakgroep HMI van EEMCS en houdt zich bezig met taal- en spraaktechnologie. Van Hessen werkte onder meer bij het bekende Belgische bedrijf Lernout & Hauspie dat een pionier genoemd mag worden op het gebied van spraaktechnologie.
Hellen van Rees is een mode-/textielontwerper en onderzoeker. Ze heeft Fashion Design gestudeerd aan ArtEZ, Arnhem en Fashion Womenswear aan Central Saint Martins, Londen. Inmiddels heeft van Rees ontdekt hoe leuk het is haar design-kwaliteiten in te zetten in toegepaste onderzoeksprojecten en is betrokken bij diverse projecten van de UT (ET, EEMCS & DesignLab).
Gerelateerd nieuws
Vomi, de branchevereniging van dienstverlenende ondernemers in de procesindustrie, heeft een infographic ontwikkeld om de bewustwording te bevorderen rondom het veilig werken met Chroom-6 houdende materialen. De…
Onderzoekers van de TU Eindhoven, Differ en MIT ontwikkelden een elektrode met honingraat-porieën om de elektrochemische reactie in de redox-flowbatterij te verbeteren. Het materiaal maakt de batterij efficiënter en…
Op de International Solid-State Circuits Conference (ISSCC) presenteerde imec de eerste IEEE 802.15.4z impulse-radio ultrabreedband (IR-UWB) zenderchip, waarmee een evenwicht werd gevonden tussen UWB's nauwkeurige…
Laatste nieuws
De laatste weken zijn drie Nederlandse instanties aan de slag gegaan met een Spot robothond. Perron038 laat Zwolse studenten zijn nut voor de maak onderzoeken, Antea-medewerkers krijgen er één als collega, en Leica…
Nederlandse innovatieve ondernemers en onderzoekers kunnen tot en met 2027 een beroep doen op financiering vanuit het nieuwe onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon Europe. Dat is gericht, met actieve ondersteuning…
Toadi is een autonome robot die overdag je gras maait en 's nachts je eigendom bewaakt. Na 4 jaar ontwikkeling is Toadi klaar en bereidt zijn Belgische moeder zich voor om de maairobot half maart officieel te…
Focus op
Machineveiligheid, systemen en componenten
creating sustainable solutions
Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen
Partner in aandrijf- en opspantechniek
Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet
Kennis meest gelezen