EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

3D-print industrie gaat samen schaalbare toepassingen ontwikkelen

27 oktober 2020 om 11:54 uur -

3D-print industrie gaat samen schaalbare toepassingen ontwikkelen

Oprichters van Marketiger (Maikel de Wit) en Additive Center (Maarten van Dijk) lanceren AMcubator, een samenwerking om de ontwikkeling te versnellen van 3D geprinte onderdelen in hoge volumes. De samenwerking met launching partners Royal DSM, Hexagon, AM-flow en AMsolutions moet resulteren in schaalbare 3D-print producten. AMcubator heeft de ambitie om zich te ontwikkelen tot dé hotspot wereldwijd van 3D-geprinte toepassingen in hoog volume.

"Alleen door samen te werken met partnerbedrijven uit het ecosysteem kunnen nieuwe en disruptieve 3D print toepassingen worden ontwikkeld" zegt Van Dijk. "Daarom hebben we ervoor gekozen om een centrum te creëren waarin we fysiek de technologieën en experts van marktleiders in de 3D-print industrie samen te brengen."

 

AMcubator wordt gevestigd op de Brainport Industries Campus in Eindhoven. Het centrum van 1100m2 verzorgt faciliteiten voor de leden om zowel experts te vestigen in het ontwikkelcentrum, alswel machines te installeren in een pilot-fabriek. "Vanaf de start vestigen marktleidende 3D-print bedrijven zich op het gebied van hardware, software, materialen, validatie en automatisering",aldus Van Dijk. "AMcubator pakt daarbij de faciliterende rol tussen de leden en zorgt ervoor dat we dé one-stop-shop zijn voor alle industrieën die 3D printen als productie technologie willen inzetten."

 

Medeoprichter De Wit: "Met Royal DSM, Hexagon, AM-flow, AM solutions, Marketiger en Additive Center als launching partners hebben we direct alle mogelijkheden in huis om bedrijven te ondersteunen van de eerste ideeën tot en met het draaien van pilotproducties en het ontwikkelen van markttoepassingen".

 

"Als launching partner van AMcubator laten wij onze nieuwste innovaties zien op het gebied van nabewerking van onderdelen in 3D printen. Samen met de andere launching partners brengen wij schaalbare toepassingen naar de markt en optimaliseren we de processen om Additive Manufacturing als competitieve productie technologie neer te zetten" zegt Gerhard Nijhof van AMsolutions - 3D post processing technology.

 

Jan Klingen van launching partner Hexagon: "We kijken ernaar uit om innovators in de markt te helpen met het versnellen van product ontwikkelen en om AM toe te passen voor lage volumeproducties en eenmalige, speciale onderdelen tegen een competitieve prijs. Daarom stellen wij onze state-of-the-art 3D meetapparatuur en CAD/CAM software beschikbaar binnen AMcubator."

 

Launching partner AM-flow, leverancier van industrie 4.0 oplossingen voor Additive Manufacturing, voegt hieraan toe; "De samenwerking met de andere partners stelt ons in staat om onze modulaire oplossing om 3D print fabrieken te automatiseren nog verder te ontwikkelen en live te demonstreren".

Gerelateerd nieuws

Faalkansberekeningen voor SIL en/of PL

Faalkansberekeningen voor SIL en/of PL

Hoe kun je als machinebouwer faalkansberekeningen voor SIL en/of PL uitvoeren? Er zijn op dit moment drie leveranciers die gratis tools voor faalkansberekeningen beschikbaar stellen.

Boek over Wim van der Hoek

Boek: Wim van der Hoek - Een constructief leven

Op initiatief van de Dutch Society for Precision Engineering (DSPE) hebben Lambert van Beukering en Hans van Eerden een boek geschreven over Wim van der Hoek. De presentatie vindt plaats op 18 november, 14.00 uur,…

Damen voltooit herbouw onderzoeksschip OceanXplorer

Onderzoeksschip OceanXplorer laat landrotten live meegenieten

Damen Shiprepair Rotterdam heeft de verbouwing afgerond van het onderzoeksschip OceanXplorer. Uitgerust met een reeks sonar-arrays, bemande onderzeeërs, een ROV en AUV, kan OceanXplorer nu de diepten van de oceanen…

Laatste nieuws

Duurzame elektriciteit voor het eerst goedkoper dan fossiel

Duurzame elektriciteit voor het eerst goedkoper dan fossiel

Fossiele brandstoffen domineren de wereldwijde stroomvoorziening omdat tot voor kort elektriciteit uit fossiele brandstoffen veel goedkoper was dan elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen. Dit is de afgelopen tien…

Robots leren gereedschap te gebruiken zoals mensen dat doen

Gereedschappen gebruiken zoals mensen dat doen (video)

Mensen zijn van nature creatieve gebruikers van gereedschappen. Als we een spijker in moeten slaan maar geen hamer hebben, realiseren we ons al snel dat we daarvoor een zwaar, plat object zoals een steen kunnen gebruiken…

Witteveen+Bos verpompt 4000 ton water per uur van Rotterdam naar Den Haag

Witteveen+Bos verpompt 4000 ton water per uur van Rotterdam naar Den Haag

Gasunie en Havenbedrijf Rotterdam werken momenteel aan een ondergrondse leiding waarmee restwarmte uit de Rotterdamse haven kan worden gebruikt om huizen en bedrijven in Zuid-Holland te verwarmen. Witteveen+Bos won…

Meer nieuws »

Product van de maand

RSS
Nieuw: dynamische inclinometer van DIS Sensors

Monitor machines en installaties zónder dat trillingen de gemeten waarden beïnvloeden met de dynamische inclinometer...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL