EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

ABB neemt Codian Robotics over

12 oktober 2020 om 11:42 uur -

ABB neemt Codian Robotics over

Robotbouwer ABB heeft Codian Robotics uit Ede (Gelderland) overgenomen. Codian Robotics produceert deltarobots, die met name worden gebruikt voor pick-and-place-toepassingen.

Het Gelderse bedrijf heeft twintig medewerkers en zal zijn klanten rechtsreeks blijven bedienen. Met de overname hoopt ABB zijn betrokkenheid bij het groeiende veld van deltarobots te versnellen.

 

"De overname onderstreept onze focus op baanbrekende technologie", zegt ABB-directeur Sami Atiya. "De technologieën en industrie-expertise van Codian Robotics vormen de perfecte aanvulling op ons aanbod van voedings- en drank, farmaceutische, service robotica en logistieke oplossingen, terwijl ze ook het machine-centrische robotica-aanbod van ABB ondersteunen."

 

Volgens Atiya is er een sterke behoefte aan pick-and-place-robots als gevolg van de coronacrisis. Klanten in de voedingsmiddel- en farmaceutische industrie en in de logistiek zijn geïnteresseerd in de mogelijkheden, zodat zij zeker zijn dat de toeeveringsketens blijven functioneren en de gezondheid van hun medewerkers gewaarborgd is.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
ABB
Adres
Hoge Wei 27
Postcode, Plaats
1930, ZAVENTEM
Telefoon
+32-2-7186311
Fax
+32-2-7186666
Website
http://www.abb.be
E-mail
info@be.abb.com
Meer informatie
Bedrijfsprofiel

Gerelateerd nieuws

ABN Amro: 'Aantal cyberaanvallen stijgt explosief; risicobewustzijn bedrijven daalt '

ABN Amro: 'Aantal cyberaanvallen stijgt explosief; risicobewustzijn bedrijven daalt '

Hoewel tijdens de coronacrisis sprake was van een explosieve toename van het aantal cyberaanvallen, schatten bedrijven het risico op cybercriminaliteit veel lager in dan vóór de crisis. Dat melden ABN Amro en MWM2, die…

Kijk hoe robots de productie van windturbines versnellen

Kijk hoe robots de productie van windturbines versnellen (video)

Robots kunnen de krachtige magneten die nodig zijn in windturbines in 55 seconden in de elektrische generatoren plaatsen. Een mens doet hier een uur over - en loopt daarbij het risico zijn vingers te beknellen.

'Helft maakbedrijven vreest dit jaar voor cyberaanval'

'Helft Belgische maakbedrijven vreest dit jaar voor cyberaanval'

De helft van de Belgische maakbedrijven vreest voor een cyberaanval in de komende twaalf maanden. Dat blijkt uit een studie over cyberveiligheid in de maakindustrie waaraan zevenenzeventig bedrijven deelnamen.

Laatste nieuws

TMC maakt mondmaskers van gerecycled plastic

TMC maakt mondmaskers van gerecycled plastic

TMC heeft het afgelopen jaar een machine ontwikkeld waarmee in Oeganda verzameld plastic gerecycled wordt om herbruikbare en betaalbare mondmaskers van te maken. De machine wordt nu verscheept naar de plaats van…

Hoe houd je je fabriek koel in de zomer?

Hoe houd je je fabriek koel in de zomer?

In de zomerhitte is het een hele kunst om om productiemedewerkers koel te houden. Je kunt ze natuurlijk een ijsje geven, maar er zijn ook creatieve technnieken om te ruimte te koelen. Deze ideeën zullen de koelkosten…

Rotornaaf windmolen in minuten gedraaid

Rotornaaf windmolen in minuten gedraaid

De Duitse windturbinefabrikant Enercon gebruikt een intelligente oplossing van RUD om zijn rotornaven te draaien in zijn nieuwe Mechatronic Competence center. Met de RUD Tecdos TM draaitafel kost dit werkje minuten,…

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL