EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Orange en Schneider Electric testen industrieel 5G in Franse fabriek

05 oktober 2020 om 10:52 uur -

Orange en Schneider Electric testen industrieel 5G in Franse fabriek

Schneider Electric en telecomprovider Orange zijn gestart met de implementatie van een indoor 5G netwerk in de Franse fabriek ‘Le Vaudreuil’. Doel is om betrouwbare, schaalbare en duurzame connec- tiviteitsoplossingen te ontwikkelen voor de ‘industrie van de toekomst’.

De initiatoren verwachten dat 5G een belangrijke competitieve factor kan zijn voor bedrijven. 'Zo zal het voor een duidelijke verbetering zorgen van industriële processen en werkmethodes, vooral dankzij het gebruik van mixed reality (augmented en virtual). In de industriële sector zorgt 5G ervoor dat grote hoeveelheden data in real time gesynchroniseerd kunnen worden; een cruciale voorwaarde om prestaties te verhogen, werken op afstand te vergemakkelijken en een optimale efficiëntie van de productie te garanderen', aldus Schneider.

Bij de proef worden twee projecten uitgerold: augmented reality bij de dagelijkse werkzaamheden van onderhoudstechnici en de implementatie van een telepresence robot voor bezoek op afstand. Hierbij wordt gebruikgemaakt van Nokia radio AirScale en bijbehorende basisapparatuur. De Franse toezichthouder heeft daarnaast experimentele frequenties toegewezen waarop kan worden getest.

 

In een gedeelte van de fabriek zijn vijf indoor 5G-antennes geïnstalleerd, die ervoor zorgen dat in bijna 2000 m2 productieruimte downloadsnelheden worden gehaald van meer dan 1Gbps. Dit draait op een experimentele netwerkstructuur die lokale gegevensverwerking met edge-computingtechnologieën mogelijk maakt.

 

AOA-applicatie

Voor de eerste use case werden tablets aangesloten op 5G met behulp van Schneider's augmented reality toepassing EcoStruxure Augmented Operator Advisor (AOA). Deze applicatie maakt gebruik van augmented reality, waardoor medewerkers real-time gegevens en virtuele objecten op een kast, een machine of in de hele fabriek kunnen projecteren.Het doel van de test is om toekomstige functionaliteiten van 5G tegen minimale vertraging en maximale capaciteit inzichtelijk te krijgen.

 

Medewerkers die met behulp van de AOA-applicatie op hun 5G-tablet een machine filmen, krijgen live vanuit de cloud gehoste informatie te zien over de status van de machine en toekomstig onderhoud. Dit beperkt dit de downtime van de machine voor onderhouden beperkt menselijke fouten. Een voorbeeld is livetracking van de temperatuur van een spoelwikkelmachine, waardoor tijdig kan worden gesignaleerd wanneer deze oververhit raakt en/of een onderdeel moet worden vervangen.

De productiegegevens die AOA gebruikt, worden verzameld en verwerkt in de micro-datacenteroplossingen van Schneider Electric (zoals Smart Bunker of Micro Data Center 6U Wall Mount) die IT-infrastructuur lokaal van stroom, koeling en beveiliging voorzien.

 

Telepresence robot

De tweede use case is de implementatie van een AXYN mobiele telepresence robot die met behulp van 5G bezoeken (op afstand) aan Le Vaudreuil inplant. Dankzij 5G kunnen video's van zeer hoge kwaliteit - met minimale vertraging - worden gebruikt bij de virtuele interacties tussen bezoekers en de Schneider Electric-gids die de robot op locatie begeleidt.

 

Meer proefballonnen

In de nabije toekomst zullen Orange en Schneider er meer proefballonnen oplaten om technologieën met veel potentie te testen, zoals kunstmatige intelligentie - deels mogelijk gemaakt door toekomstige software en hardware updates aan de netwerkapparatuur.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Schneider Electric
Meer informatie
Bedrijfsprofiel

Gerelateerd nieuws

Rathenau Manifest: Stel nu 10 ontwerpeisen aan de digitale samenleving van morgen

Rathenau Manifest: Stel nu 10 ontwerpeisen aan de digitale samenleving van morgen

Met de doorbraak van ‘immersieve’ technologieën, zoals augmented reality, virtual reality en spraakcomputers, gaat de digitale samenleving een nieuwe fase in. De fysieke en digitale wereld raken meer dan ooit met…

TU/e :  's werelds eerste kwantum-beveiligde zelfrijdende auto is volgend jaar klaar

TU/e : 's werelds eerste kwantum-beveiligde zelfrijdende auto is volgend jaar klaar

Door de magie van de kwantumfysica te gebruiken kunnen we zogenaamde 'quantum key distributie' creëren en onze gegevens beschermen tegen kwantumhacks. De TU Eindhoven zet momenteel een uniek testplatform op om…

Een nieuwe generatie DC / DC-converters

Een nieuwe generatie DC / DC-converters

Brandstofcellen spelen een sleutelrol in de overgang naar hernieuwbare energiebronnen en mobiliteit. Maar de energie-efficiëntie van deze cellen vormt een grote uitdaging, vooral in de automobieltechniek.

Laatste nieuws

Nieuw motorconcept kan vliegtuiguitstoot met 20 tot 50% verminderen

Nieuw motorconcept kan vliegtuiguitstoot met 20 tot 50% verminderen

Onderzoekers van de TU Delft gaan - samen met partners Safran Group, Airbus en Rotterdam The Hague Innovation Airport ] - werken aan een geavanceerde ‘Advanced Propulsion and Power Unit’ (Appu) voor vliegtuigen van…

Nieuwe stap in ontwikkeling goedkope, printbare sensoren

Nieuwe stap in ontwikkeling goedkope, printbare sensoren

Onderzoekers van UHasselt, Swansea University en de Universiteit van Dresden hebben stappen gezet in de ontwikkeling van infraroodsensoren uit goedkope, printbare elektronica. “Onze sensoren bestaan uit organische…

'Corona dwingt tot versneld digitaliseren en draagt bij aan fundamentele herziening arbeidsmarkt'

'Corona dwingt tot versneld digitaliseren en draagt bij aan fundamentele herziening arbeidsmarkt'

De coronapandemie dwingt bedrijven tot versneld digitaliseren. De pandemie leidt tot toenemende onzekerheid op de arbeidsmarkt en draagt, in combinatie met toenemende automatisering, bij aan een fundamentele herziening…

Meer nieuws »

Product van de maand

RSS
Veilige Laserscanner PSENscan | Nu ook verticaal te gebruiken

De veiligheids- laserscanner PSENscan is nu ook geschikt voor het beveiligen van de gebieden die verticale toepassingen...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL