EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

3D Delta Week - Internationale evenementenweek over 3D-Manufacturing

09 september 2020 om 12:46 uur -

3D Delta Week - Internationale evenementenweek over 3D-Manufacturing

Drie Nederlandse en een Vlaamse organisaties hebben het plan gesmeed voor een nieuw concept in de 3D-productie: een week onderdompeling in de wereld van 3D-manufacturing. De week vindt plaats van 7 tot 11 juni 2021.

Het evenement zal verschillende 3D-activiteiten uit de Benelux verenigen en versterken en zal andere organisatoren aanbieden om hun evenement, workshop of conferentie in die week te organiseren om zo samen een sprong voorwaarts te maken in kennis, ervaring en netwerk voor alle deelnemers. "We zullen sterke merken onder één vlag verenigen om een evenement van wereldklasse te creëren", aldus de grondleggersvBrainport Eindhoven, Flam3D, Jakajima en Mikrocentrum.


Er staan nu een tiental activiteiten op de planning. Er zijn activiteiten gericht op specifieke sectoren, op R&D en industrie, op gebruikers en leveranciers. Daarnaast komen alle aspecten van de technologie aan bod. "3D Delta Week gaat over het bundelen van het aanbod van de verschillende partijen om zo een concentratie van kennis, producten, diensten en een blik op de toekomst te genereren", zegt Tom Wessels van Mikrocentrum.

Oproep

De eerste agenda zal op de evenementwebsite worden gepubliceerd, maar de partners verwachten dat er veel meer organisatoren zullen meedoen. Mede-organisator Pieter Hermans van Jakajima: "We weten dat er in deze week ook veel andere innovaties en initiatieven mogelijk zijn - denk aan demo's, bedrijfsbezoeken, branchespecifieke matchmaking of masterclasses. We nodigen alle andere commerciële, onderzoeks- en non-profit organisaties expliciet uit om bij te dragen aan de 3D Delta Week ." De evenementen worden zo gepland dat het logisch is om van de ene activiteit naar de andere te gaan. Binnenkort komt meer informatie beschikbaar om organisaties te registreren en om voorstellen in te dienen voor evenementen of activiteiten.

 

Doel

Kris Binon van Flam3D licht het ontstaan van 3D Delta Week toe: "3D-printen en 3D-productie zijn nog te onbekend, blijkt uit verschillende onderzoeken. De maakindustrie ziet niet altijd hoe ze de technologie in hun voordeel kunnen toepassen. Dit komt mede door de complexiteit en diversiteit van 3D-printing. Met meer dan 25 verschillende printtechnologieën is het niet meteen duidelijk wat je voor welke toepassing kunt gebruiken." "Anderzijds kunnen we gerust stellen dat de Benelux (de Delta) een topregio is qua 3D-productie, met veel academisch en toegepast onderzoek, een bijzonder hoog aantal printers en tal van veelbelovende start-ups en ondernemingen", vult Ruben Fokkema van Brainport Eindhoven aan. "Aan de gebruikerskant zien we een veelvoud aan toepassingsgebieden - al met al een veelzijdig en kwalitatief hoogstaand ecosysteem dus. Als we dit meer verbinden en een beter podium geven, zullen de Lage Landen algemeen erkend worden als een van de toonaangevende 3D-maakregio's".


Het doel van de 3D Delta Week is om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van 3D Manufacturing, om competitiever te worden als economische regio. Voor de organisatoren is het uiteindelijke doel duidelijk: "3D Delta Week wordt het jaarlijkse ontmoetingspunt voor iedereen die betrokken is bij 3D-productie, zowel binnen als buiten de Benelux Delta. We gaan waarde creëren voor gebruikers en providers".


Meer informatie

Gerelateerd nieuws

3D-printen van een miniatuur magnetische pomp

Miniatuur magnetische pomp toont de ware kracht van 3D-printen

Een miniatuurpomp - compact, ventielloos en magnetisch bediend - toont de brede mogelijkheden van apparaten die zijn vervaardigd door middel van 3D-printen.

Nieuw wiskundig raamwerk verklaart de verschijning van grote energiestoringen

De verschijning van grote energiestoringen verklaard

Nieuw onderzoek toont aan dat de statistische verdeling van de grootte van energiestoringen gelinkt kan worden aan de grootte van steden. Uit de analyse blijkt dat het investeren in netwerk upgrades dit soort storingen…

Van eieren koken tot het stollen van bloed: hoe ontstaan gels?

Van eieren koken tot het stollen van bloed: hoe ontstaan gels?

Gels komen overal in ons dagelijks leven voor, maar de precieze manier waarop ze ontstaan is niet heel goed begrepen. Door experimentele waarnemingen te combineren met numerieke modellen hebben natuurkundigen van de…

Laatste nieuws

James Dyson Award: elektrisch instelbare lens

James Dyson Award: elektrisch instelbare lens voor de kleinste behuizingen

Scope zijn elektrisch instelbare lenzen die zoom- en compactcamera's met hogere beeldkwaliteit en lagere kosten mogelijk maken voor smartphones, AR / VR, Lidar-scanning, machine vision, microscopen en meer.

James Dyson Award: OFlow reinigt rioolwater van microplastics

James Dyson Award: OFlow reinigt rioolwater van microplastics

OFlow gebruikt biologisch afbreekbare houders die zijn ingeënt met P. Fluorescens-bacteriën om ongefilterde microplastics op te vangen in waterzuiveringsinstallaties, voordat ze in de rivieren worden geloosd.

James Dyson Award: Oled-scherm toont situatie naast bus en vrachtwagen

James Dyson Award: Oled-scherm toont situatie naast bus en vrachtwagen

Als je naast een groot voertuig rijdt, is het nu onmogelijk om te zien wat er aan die kant in het verkeer gebeurt. Oledscherm Aved zorgt door doorzicht.

Meer nieuws »

Product van de maand

RSS
Encoder WDGR - de incrementele redundantie

Het hoeft niet altijd SIL te zijn ... de incrementele redundante encoder WDGR.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL