EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Hoge precisie kogelgeleiding in robotarm

09 september 2020 om 10:53 uur -

Hoge precisie kogelgeleiding in robotarm

NXP is begonnen als chipdivisie van Philips en zet nu jaarlijks bijna 9,5 miljard Amerikaanse dollar om. Mparts mocht met de firma meedenken ervoor te zorgen dat de productie klaargestoomd kon worden voor de toekomst.

De ‘diebonder', ook wel pick and place robot genoemd, is goed voor ruim vijfentwintigduizend product plaatsingen per uur, in vergelijking met zesduizend plaatsingen die NXP voorheen kon maken.

De diebonder is ontwikkeld voor de assemblage van diodes en transistoren.Om de vijfentwintigduizend te halen, is de extreem hoge snelheid van de arm uiteraard van groot belang. Daarnaast is precisie een belangrijke factor, omdat de kristallen die door de arm geplaatst worden niet voor het menselijk oog zichtbaar zijn.

 

Toen NXP de eisen aan de robotarm opvoerde, werd het duidelijk dat er een robuuste en spelingvrije lageroplossing gevonden moest worden. Een andere reden voor deze vernieuwing was dat de plaatsingsnauwkeurigheden ook bij hogere productiesnelheden gewaarborgd moeten worden.

 

Mahr kogelgeleiding

Mparts en NXP kozen voor een Mahr kogelgeleiding. Deze geleiding bestaat uit twee kooien, twee bussen, een as en een verenpakket. De assen zijn vervaardigd uit kogellagerstaal en zijn gehard en geslepen. De kogels zijn spiraalsgewijs in de kogelkooi ondergebracht en worden door de kooi op hun plaats gehouden. Hierdoor zijn ze niet begrensd in hun loopbaan en kunnen ze dus vrij bewegen. De robotarm kan zo gelijktijdig een radiale lijn en een axiale beweging om de as kan maken.

 

De geleidingen zijn op de juiste voorspanning geleverd. Iedere kogelkooi is voorzien van een uniek nummer, zodat de gevraagde constante kwaliteit geleverd kan blijven worden. Mparts garandeert een productiestilstand van maximaal 6 uur per twee jaar.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Mparts

Gerelateerd nieuws

3D-printen van een miniatuur magnetische pomp

Miniatuur magnetische pomp toont de ware kracht van 3D-printen

Een miniatuurpomp - compact, ventielloos en magnetisch bediend - toont de brede mogelijkheden van apparaten die zijn vervaardigd door middel van 3D-printen.

TU Delft start opleiding voor robotingenieur van de toekomst (video)

TU Delft start opleiding voor robotingenieur van de toekomst (video)

Hoe kunnen robots in diverse processen binnen een fabriek functioneren? Wat is volgens de industrie een goede robotingenieur? Deze twee vragen stonden centraal bij het opzetten van de nieuwe masteropleiding Robotics van…

MIT-robot sluit kabels aan

En de MIT-robot sluit de kabels aan (video)

Ontwikkelaars van het Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSail) van het MIT hebben robots gemaakt die dunne flexibele objecten als touwen, draden en kabels kunnen manipuleren met behulp van een…

Laatste nieuws

James Dyson Award: elektrisch instelbare lens

James Dyson Award: elektrisch instelbare lens voor de kleinste behuizingen

Scope zijn elektrisch instelbare lenzen die zoom- en compactcamera's met hogere beeldkwaliteit en lagere kosten mogelijk maken voor smartphones, AR / VR, Lidar-scanning, machine vision, microscopen en meer.

James Dyson Award: OFlow reinigt rioolwater van microplastics

James Dyson Award: OFlow reinigt rioolwater van microplastics

OFlow gebruikt biologisch afbreekbare houders die zijn ingeënt met P. Fluorescens-bacteriën om ongefilterde microplastics op te vangen in waterzuiveringsinstallaties, voordat ze in de rivieren worden geloosd.

James Dyson Award: Oled-scherm toont situatie naast bus en vrachtwagen

James Dyson Award: Oled-scherm toont situatie naast bus en vrachtwagen

Als je naast een groot voertuig rijdt, is het nu onmogelijk om te zien wat er aan die kant in het verkeer gebeurt. Oledscherm Aved zorgt door doorzicht.

Meer nieuws »

Product van de maand

RSS
Encoder WDGR - de incrementele redundantie

Het hoeft niet altijd SIL te zijn ... de incrementele redundante encoder WDGR.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL