EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Trumph wint Hermes Award met uniform coördinatenreferentiesysteem omlox

16 juli 2020 om 11:50 uur -

Omlox kan onder meer automatische transportsystemen localiseren en besturen.

Machinefabrikant Trumpf heeft de Hermes Award gewonnen voor zijn open-locatie standaardproduct omlox. De prijsuitreiking vond plaats op 14 juli tijdens de Hannover Messe Digital Days.

De jury onder voorzitterschap van Reimund Neugebauer, voorzitter van het Fraunhofer-Gesellschaft, eerde het product als een wereldwijde en locatietechnologie-onafhankelijke oplossing. 60 industriële bedrijven namen deel aan het omlox-project, dat de eerste open standaard biedt voor locatiediensten. Omlox verenigt alle locatiediensten die op de markt beschikbaar zijn - inclusief UWB, WLAN, BLE, GPS en 5G - en brengt deze over in een uniform coördinatenreferentiesysteem, waardoor ze beschikbaar zijn voor intern gebruik op edge-platforms of voor wereldwijd gebruik in een cloud. Omlox ondersteunt voor het eerst het gebruik van alle locatietechnologieën en bundelt positiegegevens om gerichte processtromen te optimaliseren. Omlox is een interoperabel ecosysteem dat heterogene technische infrastructuren harmoniseert, waardoor IIoT en Industrie 4.0 betaalbaar worden voor het MKB.

 

Neugebauer: "Trumpf wijst de weg naar een veelzijdige, gestandaardiseerde en flexibele productieomgeving. Gezamenlijk ontwikkeld door 60 industriële bedrijven, is het de eerste open en interoperabele standaard voor locatiediensten. De integratieve oplossing maakt het gemakkelijker om hardware en software van verschillende fabrikanten, tot en met plug-and-play, een stap die bedrijven consequent als zeer nuttig beoordelen." 

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Trumpf Nederland BV

Laatste nieuws

De zwerftocht van het micro-scharnier

De zwerftocht van het micro-scharnier (video)

Brownse beweging is het voortdurend bewegen van microscopisch kleine objecten door een bombardement van de omringende deeltjes. Hoe verandert deze beweging als het object flexibel is in plaats van rigide?

Nieuw materiaal voor interacties tussen licht en materie

Nieuw materiaal voor interacties tussen licht en materie

EPFL-wetenschappers hebben een nieuw materiaal gekoppeld aan licht op het niveau van een enkel foton. Dit opent perspectieven voor een betere beheersing en begrip van de eigenschappen van kwantumgerelateerde systemen,…

“Groeiende vraag 3D-printen interieurdelen luchtvaart”

“Groeiende vraag 3D-printen interieurdelen luchtvaart”

De aanschaf van vier grootformaat 3D printers door 3D-printdienstverlener AM Craft is een van de grootste orders voor 3D-printerfabrikant Stratasys. Met de vier F900-productieprinters gaan het Litouwse bedrijf…

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL