EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Motrac Industries helpt ROVC uit de brand

13 juli 2020 om 16:13 uur -

Foto: Motrac Industries

Door een grote brand verloor opleider ROVC in mei 2018 haar hoofdgebouw in Ede en nagenoeg alle practicum-installaties. Het technische, praktijkgerichte opleidingsinstituut schakelde de hulp in van het bedrijfsleven.

Inmiddels zijn de plannen voor een nieuw praktijkcentrum klaar en is er samen met Motrac Industries een start gemaakt met het ontwerpen en realiseren van de benodigde hydraulische practicum-installaties.

 

System Engineer Hans Nijkamp bij Motrac: “Wij zijn door ROVC benaderd om een testopstelling te leveren voor een hydraulisch gesloten systeem. Het technische bedrijfsleven heeft veel baat bij de praktijkgerichte opleidingen die ROVC biedt. Tegelijk is het een mooie gelegenheid om onze Motrac & Linde Hydraulics oplossingen te laten zien aan het bedrijfsleven.” In overleg is een hydraulisch en mechanisch ontwerp gemaakt met als uitgangspunt de zichtbaarheid en bereikbaarheid van de gesloten systeemcomponenten. Zo kan de werking en functionaliteit getoond worden, zoals bijvoorbeeld toegepast in rijaandrijvingen, waterpomp- of fan-aandrijvingen, schroefaandrijvingen of stuursystemen op schepen, en asgeneratoren.

 

Studenten kunnen systeemcomponenten identificeren aan de hand van een hydraulisch schema; het effect zien van het variëren van slagvolumes van de HPV pomp en de HMV motor op de volumestroom, werkdruk en toerentallen; de werking van het spoelsysteem analyseren (voedingspomp / uitspoelinrichting); en storingen zoeken.

 

Het gesloten systeem bestaat uit een Linde HPV02 55cc pomp en een HMV02 75cc motor. De installatie is inmiddels door Motrac Industries opgebouwd, aangesloten en getest.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Motrac Industries BV

Laatste nieuws

“Groeiende vraag 3D-printen interieurdelen luchtvaart”

“Groeiende vraag 3D-printen interieurdelen luchtvaart”

De aanschaf van vier grootformaat 3D printers door 3D-printdienstverlener AM Craft is een van de grootste orders voor 3D-printerfabrikant Stratasys. Met de vier F900-productieprinters gaan het Litouwse bedrijf…

Trumpf en Fraunhofer IPA

Trumpf en Fraunhofer willen netwerkproductie met AI industrieel volwassen maken

Trumpf en het Fraunhofer Institute for Manufacturing Engineering and Automation willen de netwerkproductie met AI industrieel volwassen maken. Ze hebben hiertoe een onderzoekssamenwerking tot 2025 afgesloten.

Supersnel algoritme maakt traditionele Coronatest overbodig

Supersnel algoritme maakt traditionele Coronatest overbodig

Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en het Catharina Ziekenhuis hebben een nieuw algoritme ontwikkeld dat heel snel COVID-19 in het bloed kan herkennen. De software is bedoeld voor gebruik op de Eerste…

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL