EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Airborne introduceert ontwerp-portal

16 september 2019 om 18:26 uur -

Airborne introduceert ontwerp-portal

Airborne heeft een web-based platform gecreëerd waar iedereen composiet onderdelen kan ontwerpen en directe feedback krijgt over de prestaties en prijs. Hiermee kan de gebruiker het ontwerp optimaliseren en het onderdeel bestellen.

Composietproductie is een additief productieproces waarbij lagen van verschillende materialen met elkaar worden verbonden. De uitdaging is om tot een volledig geautomatiseerde workflow te komen, van ontwerp tot productie, zodat je een onderdeel net zo eenvoudig kunt vervaardigen als een 3D-print. Airborne wil zijn bestaande, in de industrie bewezen en gekwalificeerde productieprocessen, zo eenvoudig toegankelijk maken.


Het gerobotiseerde systeem combineert drie functionaliteiten. De eerste is om het laminaat te maken door geautomatiseerde tape-plaatsing. De tweede stap is om het laminaat in de vereiste vormen te snijden en dit kan worden gebruikt om meerdere delen in één groter laminaat te halen. De derde stap is pick & place die kan worden gebruikt om lokale pleisters op het laminaat te plaatsen of om sublaminaten in nieuwe, grotere structuren te combineren.


De eerste toepassing van de portal is voor thermohardende laminaten vervaardigd in prepreg-materiaal door Airbornes Automated Laminating Cell (ALC)-technologie.


CTO Marcus Kremers: "Dit portal is een belangrijke bouwsteen van hoe we de digitale toekomst van composietproductie zien. Het toont aan hoe intuïtief, gemakkelijk en snel het zal zijn om composietproducten te ontwerpen en te gebruiken. Men hoeft geen specialist meer te zijn; alle knowhow over de composieten en de automatisering is ingebed in de algoritmen en volledig geautomatiseerd. Dit zal de kosten van composieten aanzienlijk verlagen, de ontwikkeltijd drastisch verkorten en de acceptatie versnellen."

 

Bekijk de nieuwe tool

Laatste nieuws

PlasticRoad ‘klaar voor marktintroductie’

PlasticRoad ‘klaar voor marktintroductie’

Na anderhalf jaar testen, leren en doorontwikkelen, is de PlasticRoad klaar voor zijn marktintroductie. Vanaf 2021 is de industrieel geproduceerde weg op basis van gerecycled plastic commercieel leverbaar. Op de…

Radboud gaat Magnetic Resonance Research Centre upgraden

Radboud gaat Magnetic Resonance Research Centre upgraden

Het Magnetic Resonance Research Centre (NMR-lab) van de Radboud Universiteit ontvangt een flinke investering uit het Nationale Roadmap programma voor grootschalige onderzoeksfaciliteiten. Het Nijmeegse lab maakt deel uit…

Webcast: energie-efficiëntie en ecodesignrichtlijn asynchrone motoren

Webcast: energie-efficiëntie en ecodesignrichtlijn asynchrone motoren

Aangezien de nieuwe richtlijn inzake ecologisch ontwerp in de zomer van 2021 in heel Europa van kracht wordt, zal de energie-efficiëntie van standaard asynchrone motoren verder moeten worden verbeterd, met name voor die…

Meer nieuws »

Product van de maand

RSS
MVK Fusion - 3 modules in 1

Murrelektronik introduceert een PROFINET/PROFIsafe module welke drie basisfuncties in één module verenigt:

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL