EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Nikki Terpstra rijdt Tour de France op wielen van FFWD

02 juli 2019 om 10:50 uur -

Parijs-Roubaix. Foto: Leon van Bon

Nikki Terpstra gaat de Tour de France in op wielen van FFWD Wheels. Deze Nederlandse producent van carbon wielen sponsort zowel Total Direct Energie als Arkea-Samsic, 2 teams die door de selectie zijn gekomen met een wildcard.

Het team Total Direct Energie, met als kopman de Nederlander Nikki Terpstra, wordt inmiddels twee jaar door FFWD Wheels gesponsord. Terpstra won de afgelopen jaren grote wedstrijden als de Ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix. Dit jaar heeft zijn team gekozen voor wielen met schijfremmen. In vergelijking met de veel toegepaste velgremmen, hebben de renners met deze schijfremmen aanzienlijk meer remvermogen. Niet alleen kan krachtiger worden geremd, ook is de remweg aanzienlijk korter. In het bijzonder bij slechte weersomstandigheden of afdalingen zal dit voordeel duidelijk merkbaar zijn.


Arkea-Samsic benaderde FFWD eind vorig jaar voor een driejarig sponsorcontract. Ook dit team heeft twee befaamde kopmannen, te weten de Duitse sprinter André Greipel en de Franse klimmer Warren Barquil. Greipel heeft in het verleden veel touretappes gewonnen. Speciaal voor de tijdrit hebben beide wielerploegen 2-spaaks voorwielen tot hun beschikking, model Falcon. Dankzij de doorlopende spaak met speciaal profiel hebben deze modellen een betere aerodynamica.


Afhankelijk van de persoonlijke voorkeur en het type etappe (vlak of klim), kunnen de renners van beide teams kiezen uit de F3-, F4- en F6-wielen. F3 is bedoeld voor klimetappes. Dit type, met 30 mm hoge velgen, is lager in gewicht en daardoor makkelijker aan te zetten bergop. F4, het model met de 45 mm hoge velgen, is het ‘allround' wiel, geschikt voor vlakke en bergetappes en de F6 met 60 mm hoge velgen leent zich bij uitstek voor sprints en vlakke etappes, dankzij de stijvere constructie.

 

Bolletjeswiel

Voor de renners uit bovengenoemde teams die erin slagen de gele, groene of bolletjestrui te bemachtigen, heeft FFWD speciale wielen in voorbereiding in dezelfde kleur of met hetzelfde patroon. 

Gerelateerd nieuws

'Zeilende' auto naar Australië (video)

'Zeilende' auto naar Australië (video)

Het Delftse Vattenfall Solar team presenteerde vandaag de nieuwe zonneauto, NunaX, waarmee de studenten de overwinning bij de Bridgestone World Solar Challenge (12-20 oktober) in Australië in de wacht hopen te slepen.

Een auto met de weerstand van een colablikje

Een auto met de weerstand van een colablikje

De nieuwe auto van Solar Team Twente heeft geen neus. Daardoor heeft de kleinste zonneauto in de Twentse historie al snel de bijnaam ‘de kart’ gekregen. Het team mikt met de RED E op een toppositie tijdens de…

Lightyear rijdt 725 km zonder laden

Lightyear rijdt 725 km zonder laden

Maar liefst 725 kilometer rijdt de Lightyear One zonder tussentijds op te laden. Daarmee streeft de Nederlandse auto alle bestaande elektrische auto’s, waaronder de Tesla, ruimschoots voorbij.

Laatste nieuws

Noodrem nekt Delftse Hyperloopers

Noodrem nekt Delftse Hyperloopers

Delft Hyperloop heeft de recordpoging voor de snelste hyperloop pod niet gewonnen. De Atlas 02 kwam direct na het vertrek al stil te staan doordat de noodremmen aansloegen. Winnaar van het SpaceX evenement is wederom…

Op naar een kernfusiereactor met minder turbulentie

Op naar een kernfusiereactor met minder turbulentie

Energie uit kernfusie is extreem moeilijk te verwezenlijken. Het grootste probleem is turbulentie van de brandstof in de reactor, die zorgt voor veel energieverlies. TU/e-onderzoeker Josefine Proll gaat met een beurs van…

Pensioenen metaal en techiek mogelijk omlaag in 2020

Pensioenen metaal en techiek mogelijk omlaag in 2020

Met een beleidsdekkingsgraad van 100,8 procent en een actuele dekkingsgraad van 97,1 procent blijft de kans aanwezig dat de pensioenen van de deelnemers van PMT in 2020 verlaagd moeten worden. Op basis van de nieuwe…

Meer nieuws »

Product van de maand

RSS
MVK Fusion veldbusmodule

... is de uitnodiging tot het standaardiseren van modulaire eenheden en opent de deur naar een één-module-strategie

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL