EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Volvo FH met I-Save verlaagt brandstofkosten tot 7%

18 maart 2019 om 09:04 uur -

De nieuwe D13TC-motor wordt gecombineerd met geüpdatete brandstof besparende functies

Om klanten meer brandstofefficiëntie te bieden, introduceert Volvo Trucks - dat in Gent beschikt over haar grootste assemblagefabriek, gespecialiseerd in zware vrachtwagens en cabines - de Volvo FH met I-Save. Door de combinatie van de nieuwe D13TC-motor met geüpdatete brandstof besparende functies kan deze nieuwe oplossing de brandstofkosten tot 7% verlagen voor transport over lange afstanden, zonder de rijeigenschappen in het gedrang te brengen.

"De nieuwe Volvo FH met I-Save komt er niet zomaar, de vraag naar vervoer neemt immers overal in Europa toe en trucks leggen steeds grotere afstanden af. Tegelijkertijd worden vervoerders geconfronteerd met stijgende dieselprijzen die de winstgevendheid onder druk zetten. Volvo FH met I-Save is ons antwoord op deze uitdaging", zegt Roger Alm, sinds begin dit jaar president van Volvo Trucks. "Het is een complete oplossing waarin onze nieuwste technologieën worden gecombineerd om het brandstofverbruik op de lange afstanden aanzienlijk te verminderen. En dit zonder concessies te doen aan de rijeigenschappen".


De kern van de Volvo FH met I-Save is de D13TC. De motor heeft zuigers met een gepatenteerd, gegolfd binnenwerk dat de verbranding verbetert en de efficiëntie verhoogt door warmte en energie naar het midden van de cilinders te leiden. Overtollige energie in de uitlaatgassen wordt vervolgens gebruikt om de motor aan te drijven via de Turbo Compound-unit. Dit is een extra turbine die in de uitlaatgasstroom is geplaatst.

 

Tot 300 Nm extra koppel

De D13TC-motor produceert tot 300 Nm extra koppel, wat inhoudt dat er minder acceleratie en brandstof nodig zijn om een constante snelheid aan te houden in het snelwegverkeer. Het is de ideale oplossing voor klanten in het segment van langeafstandstransporten.


Andere kenmerken zijn de brandstofefficiënte achterassen en een verbeterd I-See-systeem op basis van kaarten dat hellingen verderop in de route analyseert en de instellingen daarop aanpast. Verder is de schakelsoftware geoptimaliseerd voor langeafstandstoepassingen. De gecombineerde efficiëntiewinst van al deze producten en diensten kan leiden tot besparingen op de brandstofkosten tot 7%, vergeleken met een D13 Euro 6 Stap D-motor.


"We stemden elk aspect van I-Save af op internationale transportbedrijven, met name voor trucks die gewoonlijk meer dan 120.000 km per jaar rijden", zegt Mats Franzén, Powertrain Strategy Director bij Volvo Trucks. "Hoe verder ze rijden, hoe meer ze kunnen besparen. Het is een krachtige motor die een zeer zuinige en soepele rijervaring oplevert."

Laatste nieuws

‘A great step for humanity…’

‘A great step for humanity…’

Elon Musk heeft weer eens geschiedenis geschreven. Afgelopen zaterdag schoot SpaceX als eerste commerciële bedrijf een bemande raket de ruimte in. Zondag aan het eind van de dag (Nederlandse tijd) dreven astronauten…

Slimme modelleertechniek: 200 gelaatsschermen in de tijd van 1

Slimme modelleertechniek: 200 gelaatsschermen in de tijd van 1

Sandvik Coromant heeft een 3D-modelleringstechniek ontwikkeld waarmee tot 200 kunststof gelaatsmaskers geprint kunnen worden in de tijd die traditionele methoden nodig hebben om er één te printen. Door gestapelde…

Bamboe uit de magnetron: sterk genoeg voor hoogbouw

Bamboe uit de magnetron: sterk genoeg voor hoogbouw

Aan de universiteit van Maryland (VS) is bamboe dusdanig bewerkt dat het sterk genoeg wordt om wolkenkrabbers van te bouwen. En misschien dus ook wel bruggen, torenkranen en andere hoogstandjes. De bewerkte bamboe heeft…

Meer nieuws »

Product van de maand

RSS
MVK Fusion - 3 modules in 1

Murrelektronik introduceert een PROFINET/PROFIsafe module welke drie basisfuncties in één module verenigt:

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL