EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Industrial Reality belicht ontwikkelingen AR/VR

31 januari 2019 om 11:36 uur -

Industrial Reality belicht ontwikkelingen AR/VR

Op donderdag 14 maart vindt de eerste editie van het event Industrial Reality plaats in The Gallery in Enschede. Het event richt zich op bedrijven en organisaties die interesse hebben in innovatieve oplossingen op het gebied van AR/VR. Microsoft zal, als één van de sprekers, presenteren hoe zij de toekomst van Mixed Reality zien en toelichten welke potentie dit biedt aan bedrijven op het gebied van productiviteit en klanttevredenheid.

Daarnaast zijn er interactieve sessies, waarin de stand van de techniek, praktijkcases en een vooruitblik in de toekomst worden getoond. Thema's zijn new business models, virtual factory en future skills. Er worden diverse demonstraties van industriële toepassingen van AR/VR verzorgd.

 

Microsoft: The road to more Personal Computing

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan augmented reality, virtual reality, mixed reality en kunstmatige intelligentie. Martin Tirion zal namens Microsoft vertellen wat de visie van Microsoft op dit gebied is en wat er nu en in de (nabije) toekomst mogelijk wordt. Kort gezegd, wat is de weg naar meer ‘personal computing'. Er wordt ingegaan op hoe Microsoft Azure, Hololens, VR, AR en andere toepassingen hierin een rol spelen.

Tirion werkt als Senior Software Engineer bij Microsoft en heeft een primaire focus op Spatial Computing oplossingen waaronder Hololens en Windows Mixed Reality headsets. Hij heeft daarbij ook aandacht voor Fluent Design en het toepassen hiervan bij het bouwen van apps. Martin heeft al meer dan 30 jaar ervaring met het ontwikkelen van applicaties op verschillende platformen, met een sterke passie voor een goede gebruikers ervaring.

Programma:
12:30 Ontvangst door dagvoorzitter: Boudewijn Koops
13:00  Launch Industrial Reality Hub: Provincie Overijssel & Oost NL
13:30 Uitreiking Fieldlab status Smart Industry

Aan het begin van het event zal de Industrial Reality Hub de officiële erkenning als Fieldlab in ontvangst nemen. De Fieldlab status is een nationale erkenning voor samenwerking op het gebied van innovatie en biedt organisaties praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht Smart Industry oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren alsmede een omgeving waarin mensen deze oplossingen leren toe te passen. De Industrial Reality Hub versterkt deze verbindingen met onderzoek en ontwikkeling op het thema: Virtual en Augmented Reality.

14:00 Microsoft, Martin Tirion The road to more Personal Computing
14:30 Pauze
15:00 Interactieve parallelsessies

Na de pauze zullen in interactieve parallelsessies verzorgd door de tien bedrijven die onderdeel zijn van de Inudustrial Reality Hub, de stand van de techniek, praktijkcases en een vooruitblik in de toekomst worden getoond. Er zijn drie parallelle sessies die na de pauze herhaald worden. Na de sessies is er een wrap up door de dagvoorzitter, evt met een pannel van de hubleden.
- New Business Models

- Virtual Industry
- Future Skills
15:30 uur Pauze
16:00 uur Interactieve parallelsessies
- New Business Models
- Virtual Industry
- Future Skills
16:45 uur Netwerkborrel

 

Over Industrial Reality Hub

Industrial Reality Hub is de Europese digitale innovatiehub voor industrieel toegepaste Augmented en Virtual Reality die samenwerking en innovatie tussen bedrijven, overheid en kennisinstellingen stimuleert. De hub is een samenwerkingsverband tussen de bedrijven Controllab, OVSoftware, SeriousVR, Recreate, Twinsense360, The Virtual Dutch Men, Benchmark Electronics, Demcon-Nymus3D en het VR Lab van de Universiteit Twente, onder aanvoering van Oost NL.

 

Doelgroep

Het event is bedoeld voor managers en senior specialisten die op zoek zijn naar kennis, meerwaarde of partners om AR/VR en gerelateerde technologieën binnen hun bedrijf op de kaart te zetten.
 

Gerelateerd nieuws

Hoe kun je de complexiteit van high tech systemen aanpakken?

Hoe kun je de complexiteit van high tech systemen aanpakken?

TNO, Obeo en Altran gaan samenwerken aan oplossingen voor de complexiteit van high tech systemen. Het menselijk brein kan deze volgens hen namelijk eigenlijk niet meer overzien.

Minder R&D-financiering door NL overheid en meer door Europa

Minder R&D-financiering door NL overheid en meer door Europa

Als Nederland zo doorgaat, raakt het verder achterop bij de ambitie om 2,5% van het bruto binnenlands product te besteden aan R&D. Dat stelt het Rathenau Instituut op basis van eigen onderzoek. ‘De directe…

‘Binnen 10 jaar kan iedereen elektrisch vliegen in de stad’

‘Binnen 10 jaar kan iedereen elektrisch vliegen in de stad’

Het Koninklijk NLR en Pal-V hebben een memorandum van overeenstemming ondertekend dat de gezamenlijke ambitie beschrijft om binnen 10 jaar een elektrisch aangedreven voertuig te realiseren waarmee men autonoom kan…

Laatste nieuws

Is de Afsluitdijk straks klaar voor een superstorm? (video)

Is de Afsluitdijk straks klaar voor een superstorm? (video)

De komende jaren wordt de Afsluitdijk versterkt. De 32 km lange dijk, die eigenlijk een dam is, wordt onder meer voorzien van een nieuwe bekleding aan Waddenzeezijde. Maar voordat het zover is, wordt eerst getest of de…

Zoutwaterbatterij laadt op in enkele seconden

Zoutwaterbatterij laadt op in enkele seconden (video)

Aan het Imperial College in Londen is een batterij ontworpen die alleen gebruikt maakt van zout water en polymeren om energie op te wekken. Het apparaat is snel, goedkoop en duurzaam, maar wel een beetje groot.

Een energiegenerator voor de lichte bries (video)

Een energiegenerator voor de lichte bries (video)

Het Amerikaanse leger heeft een generator uitgevonden die energie opwekt uit een lichte bries. Het systeem werkt al bij een windsnelheid van 14 kilometer per uur. Techlink, dat het systeem wereldkundig maakt, zoekt nog…

Meer nieuws »

Product van de maand

RSS
MGBS de slanke versie binnen de MGB serie

Ter aanvulling op de MGB serie heeft EUCHNER de MGBS uitgebracht, die uitkomst biedt op plaatsen met weinig ruimte en op...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL