EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Industrial Reality belicht ontwikkelingen AR/VR

31 januari 2019 om 11:36 uur -

Industrial Reality belicht ontwikkelingen AR/VR

Op donderdag 14 maart vindt de eerste editie van het event Industrial Reality plaats in The Gallery in Enschede. Het event richt zich op bedrijven en organisaties die interesse hebben in innovatieve oplossingen op het gebied van AR/VR. Microsoft zal, als één van de sprekers, presenteren hoe zij de toekomst van Mixed Reality zien en toelichten welke potentie dit biedt aan bedrijven op het gebied van productiviteit en klanttevredenheid.

Daarnaast zijn er interactieve sessies, waarin de stand van de techniek, praktijkcases en een vooruitblik in de toekomst worden getoond. Thema's zijn new business models, virtual factory en future skills. Er worden diverse demonstraties van industriële toepassingen van AR/VR verzorgd.

 

Microsoft: The road to more Personal Computing

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan augmented reality, virtual reality, mixed reality en kunstmatige intelligentie. Martin Tirion zal namens Microsoft vertellen wat de visie van Microsoft op dit gebied is en wat er nu en in de (nabije) toekomst mogelijk wordt. Kort gezegd, wat is de weg naar meer ‘personal computing'. Er wordt ingegaan op hoe Microsoft Azure, Hololens, VR, AR en andere toepassingen hierin een rol spelen.

Tirion werkt als Senior Software Engineer bij Microsoft en heeft een primaire focus op Spatial Computing oplossingen waaronder Hololens en Windows Mixed Reality headsets. Hij heeft daarbij ook aandacht voor Fluent Design en het toepassen hiervan bij het bouwen van apps. Martin heeft al meer dan 30 jaar ervaring met het ontwikkelen van applicaties op verschillende platformen, met een sterke passie voor een goede gebruikers ervaring.

Programma:
12:30 Ontvangst door dagvoorzitter: Boudewijn Koops
13:00  Launch Industrial Reality Hub: Provincie Overijssel & Oost NL
13:30 Uitreiking Fieldlab status Smart Industry

Aan het begin van het event zal de Industrial Reality Hub de officiële erkenning als Fieldlab in ontvangst nemen. De Fieldlab status is een nationale erkenning voor samenwerking op het gebied van innovatie en biedt organisaties praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht Smart Industry oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren alsmede een omgeving waarin mensen deze oplossingen leren toe te passen. De Industrial Reality Hub versterkt deze verbindingen met onderzoek en ontwikkeling op het thema: Virtual en Augmented Reality.

14:00 Microsoft, Martin Tirion The road to more Personal Computing
14:30 Pauze
15:00 Interactieve parallelsessies

Na de pauze zullen in interactieve parallelsessies verzorgd door de tien bedrijven die onderdeel zijn van de Inudustrial Reality Hub, de stand van de techniek, praktijkcases en een vooruitblik in de toekomst worden getoond. Er zijn drie parallelle sessies die na de pauze herhaald worden. Na de sessies is er een wrap up door de dagvoorzitter, evt met een pannel van de hubleden.
- New Business Models

- Virtual Industry
- Future Skills
15:30 uur Pauze
16:00 uur Interactieve parallelsessies
- New Business Models
- Virtual Industry
- Future Skills
16:45 uur Netwerkborrel

 

Over Industrial Reality Hub

Industrial Reality Hub is de Europese digitale innovatiehub voor industrieel toegepaste Augmented en Virtual Reality die samenwerking en innovatie tussen bedrijven, overheid en kennisinstellingen stimuleert. De hub is een samenwerkingsverband tussen de bedrijven Controllab, OVSoftware, SeriousVR, Recreate, Twinsense360, The Virtual Dutch Men, Benchmark Electronics, Demcon-Nymus3D en het VR Lab van de Universiteit Twente, onder aanvoering van Oost NL.

 

Doelgroep

Het event is bedoeld voor managers en senior specialisten die op zoek zijn naar kennis, meerwaarde of partners om AR/VR en gerelateerde technologieën binnen hun bedrijf op de kaart te zetten.
 

Gerelateerd nieuws

Loodzware windturbines in balans houden

Loodzware windturbines balanceren dankzij veren

Seaqualize heeft een veersysteem ontwikkeld dat zelfs de zwaarste turbineonderdelen stil laat hangen aan een bewegend schip. De Seaqualize Delta compenseert de verticale bewegingen van de deining met een minimale…

Maakt kunstmatig blad medicijnfabrieken overbodig? (video)

Medicijnfabrieken overbodig door kunstmatig blad? (video)

Medicijnen goedkoop en overal kunnen produceren, met zonlicht als energiebron. Die realiteit is dichterbij dan ooit nu chemici van de TU Eindhoven een ‘mini-reactor’ presenteren die, vergelijkbaar met bladeren in de…

Van metamaterialen tot de gevolgen van het winnen van lithium

Van metamaterialen tot de gevolgen van het winnen van lithium

Van metamaterialen tot de gevolgen van het winnen van lithium: de Europese Commissie heeft de ERC Starting Grants weer toegekend en 6 gingen er naar Nederlands engineering-gerelateerd onderzoek.

Laatste nieuws

De puzzel van 3D-betonprinten: van laagjes naar bruggen

De puzzel van 3D-betonprinten: van laagjes naar bruggen

De belofte van bouwen met een 3D-betonprinter is groot: vormvrijheid, gepersonaliseerde ontwerpen, sneller bouwen, en duurzaamheid. Niet gek daarom dat de laatste jaren wereldwijd allerlei initiatieven op dit gebied…

Opnieuw record voor flexibele perovskiet/ Cigs tandem zonnecel

Opnieuw record voor flexibele perovskiet/ Cigs tandem zonnecel

Slechts 9 maanden na het eerste record, vestigen MiaSolé Hi-Tech en Solliance Solar Research een nieuw record voor een volledig flexibele tandem zonnecel. In de tandem zonnecel zijn twee dunne-film solar technologieën…

Kabelbacteriën: levende stroomkabels met ongekende geleidbaarheid

Kabelbacteriën: levende stroomkabels met ongekende geleidbaarheid (video)

Bacteriën die leven op elektriciteit en in staat zijn om stroom over lange afstanden door sterk geleidende kabels te sturen, net zoals hoe wij onze tv en koelkast van stroom voorzien... Het lijkt misschien moeilijk te…

Meer nieuws »

Product van de maand

RSS
In-cylinder potentiometer voor hydraulische cilinders

Althen Sensors & Controls introduceert nieuwe lineaire positiesensoren: magnetorestrictieve sensoren en in-cylinder...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL