EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Gpi Group neemt apparatenbouwer Altermij-De Gouwe over

20 december 2018 om 11:59 uur -

Gpi Group neemt apparatenbouwer Altermij-De Gouwe over

De Gpi Group neemt Altermij-De Gouwe over. Gpi zal de activiteiten van Altermij-De Gouwe en Gpi Process Equipment samenvoegen. Beide bedrijven zijn werkzaam op het gebied van procesapparatuur voor de voedingsmiddelen en farmaceutische industrie.

Naar verwachting wordt de overname in het eerste kwartaal van 2019 formeel afgerond.


Het gezamenlijke bedrijf richt zich op het ontwikkelen en produceren van complexe en kennisintensieve procesapparatuur, zoals procestanks, (geschraapte) warmtewisselaars, kookketels, crystallizers, en batter aanmaaksystemen. Klantspecifieke oplossingen blijven een belangrijk deel van de activiteiten.


Fred Boere, CEO Gpi Group: "De overname van Altermij-De Gouwe is de volgende stap in de verzelfstandiging van de Process Equipment divisie binnen De Gpi Group. De meer dan 70 jaar kennis en ervaring van Altermij-De Gouwe geeft de Process Equipment divisie de benodigde kennis en ruimte om door te groeien."


Ype Smid en Jan Willem van der Wolf, aandeelhouders Altermij-De Gouwe: "Met de overname door de Gpi Group worden de krachten voor tankbouwoplossingen op maat gebundeld. Dit is voor Altermij-De Gouwe de juiste stap, op het juiste moment, voor het personeel en de continuering en verdere ontwikkeling van de bedrijfsactiviteiten,"


Gerard Blok wordt aangesteld als Algemeen Directeur van het bedrijf. Blok is 8 jaar in dienst bij Gpi en is de afgelopen 4 jaar als Business Manager van Gpi Group verantwoordelijk geweest voor de verkoop en marketing.

Gerelateerd nieuws

Bouw machines die gebruiker niet wil manipuleren

‘Bouw machines die de gebruiker niet wíl manipuleren’

Machines worden steeds geavanceerder en meer geautomatiseerd. Ze produceren sneller terwijl de machineveiligheid gegarandeerd moet blijven. Hoe zorg je ervoor dat je aan alle mechanische en elektrische eisen voldoet? En…

Nederland niet langer in top 3 innovatiefste landen

Nederland niet langer in top 3 innovatiefste landen

Zwitserland, Zweden en de Verenigde Staten. Deze landen vormen samen de top drie meest innovatieve landen van 2019. Nederland stond in 2017 en 2018 nog op de derde en tweede plek, maar valt dit jaar net naast het podium.…

Merendeel bedrijven leeft arbo-regels onvoldoende na

Merendeel bedrijven leeft arbo-regels onvoldoende na

Uit het onderzoek 'Arbo in bedrijf 2018' van de Inspectie SZW blijkt dat het merendeel van de onderzochte bedrijven arbo-regels onvoldoende naleeft.

Laatste nieuws

Eíndelijk in evenwicht met je robotstaart

Eíndelijk in evenwicht, dankzij robotstaart (video)

Altijd al last gehad van evenwichtsproblemen? Dan kun je nu een robotstaart aangespen die helpt om je in balans te houden. Misschien ook handig voor werken op hoogte en onder rare hoeken. Zoals in de industrie.

Plastics2Fuel: schone diesel uit Noordzee-zwerfplastic

Plastics2Fuel: schone diesel uit Noordzee-plastic (video)

In Amsterdam wordt momenteel een fabriek gebouwd die dagelijks 96 ton afvalplastic gaat omzetten in transportbrandstof. Op jaarbasis levert dat ongeveer 35 miljoen liter brandstof op.

 Drones leveren auto-onderdelen aan Seat-fabriek (video)

Drones leveren auto-onderdelen aan Seat-fabriek (video)

Seat gaat drones inzetten om de flexibiliteit van haar productielijn te verbeteren. De drones zullen auto-onderdelen vervoeren tussen het logistieke centrum en de Seat-fabriek twee kilometer verderop.

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL