EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Rodelen zonder sneeuw in geavanceerde ‘zeepkist’

23 oktober 2018 om 08:25 uur -

Rodelen zonder sneeuw in geavanceerde ‘zeepkist’

Met de rodelslee Pistenbock Cross kan de liefhebber ook in de sneeuwvrije maanden de berg af. Het zeepkistachtige voertuig wordt op dezelfde manier bestuurd als bij het rodelen. Hoogwaardige voertuigonderdelen, zoals ingebouwde rotatieremmen, helpen om onverwachte stuurbewegingen effectief te dempen en comfort en veiligheid te vergroten.

Sneeuwpret wordt steeds onveiliger. En dat ligt niet aan het blessuregevaar, maar aan de klimaatverandering. Sneeuwkanonnen worden bij te hoge temperaturen niet meer ingezet, dus om zeker te zijn van sneeuw, moeten wintersportfans steeds hoger de berg op.


De Pistenbock-Cross speelt hier handig op in. De innovatieve ‘slee' werd ontwikkeld door bouwer van speciale machines Stefan Bock van bock machining in het Beierse Alzenau. Het voertuig is gemaakt voor een ondergrond zonder sneeuw en uitgerust met wielen en schijfremmen. Met name wortels en andere obstakels spelen dan ineens een rol, waardoor de aspecten remmen en demping belangrijk werden. Om plotselinge stuurbewegingen te vermijden, koos het ontwerpteam voor een combinatie van een robuuste, eenvoudige en onderhoudsvrije carrosserie, een brede wielbasis om het kantelrisico zo gering mogelijk te maken, hydraulische schijfremmen en stuurdemping.

 

Demping op de stuurkruk

Voor de stuurdemping op de stuurkruk zijn de dubbelzijdig roterende rotatieremmen van ACE Stoßdämpfer in Langenfeld gekozen. De obstakels op de piste kunnen immers van alle kanten komen. Het was lastig te bepalen welke afmetingen de componenten moesten hebben. Met verschillende snelheden, die afhankelijk zijn van de helling en van grote verschillen in het gewicht van de rodelaars, kon dit niet van tevoren worden berekend: hiervoor waren lange testritten vereist.


Bock: "Na de testfase hebben we gekozen voor het type FDT-70. De slee wordt met de voeten bestuurd, via een stuurkruk die is verbonden met de bladveren, de as, de wielen en de rotatieremmen. Deze constructie is bestand tegen botsingen, doordat de stuurkruk door glijlagers rond een stuurschroef draait. Twee rotatieremmen zijn concentrisch in tegengestelde richting gemonteerd met afstandhouders onder de stuurkruk. Een vierkant activeert daarbij de rotatierem en optimaliseert zo het stuurgedrag."

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Ace Stoßdämpfer
Adres
Albert-Einstein-Str. 15
Postcode, Plaats
4715 EP, Langenfeld
Telefoon
+31 (0) 165-714455
Fax
+31 (0) 165-714456
Website
http://www.ace-ace.com
E-mail
benelux@ace-int.eu
Meer informatie
Bedrijfsprofiel

Gerelateerd nieuws

Papegaai helpt bot op tak te landen

Papegaai helpt bot op tak te landen

Wel eens een robot op een tak zien landen? Waarschijnlijk niet – of het was toeval. Tot nu toe hebben machines vlakke oppervlaktes nodig om te kunnen landen, of in elk geval om vervolgens te blijven staan. Maar daar…

Boek over Functionele Veiligheid in de machinebouw!

Boek over functionele veiligheid in de machinebouw

Medio juli 2019 kwam een nieuw boek uit over functionele veiligheid in de machinebouw met als ondertitel: het doorgronden van SIL & PL met behulp van het V-model.

Bouw machines die gebruiker niet wil manipuleren

‘Bouw machines die de gebruiker niet wíl manipuleren’

Machines worden steeds geavanceerder en meer geautomatiseerd. Ze produceren sneller terwijl de machineveiligheid gegarandeerd moet blijven. Hoe zorg je ervoor dat je aan alle mechanische en elektrische eisen voldoet? En…

Laatste nieuws

Eíndelijk in evenwicht met je robotstaart

Eíndelijk in evenwicht, dankzij robotstaart (video)

Altijd al last gehad van evenwichtsproblemen? Dan kun je nu een robotstaart aangespen die helpt om je in balans te houden. Misschien ook handig voor werken op hoogte en onder rare hoeken. Zoals in de industrie.

Plastics2Fuel: schone diesel uit Noordzee-zwerfplastic

Plastics2Fuel: schone diesel uit Noordzee-plastic (video)

In Amsterdam wordt momenteel een fabriek gebouwd die dagelijks 96 ton afvalplastic gaat omzetten in transportbrandstof. Op jaarbasis levert dat ongeveer 35 miljoen liter brandstof op.

 Drones leveren auto-onderdelen aan Seat-fabriek (video)

Drones leveren auto-onderdelen aan Seat-fabriek (video)

Seat gaat drones inzetten om de flexibiliteit van haar productielijn te verbeteren. De drones zullen auto-onderdelen vervoeren tussen het logistieke centrum en de Seat-fabriek twee kilometer verderop.

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL