EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Van Big Data naar Smart Decisions (III): De digitale aandrijflijn, Big Data, en ijs

03 oktober 2018 om 08:21 uur -

In de parallelsessie 'Hoe Ben & Jerry's energie bespaart' geven de Festo-specialisten onder meer een livestream-demonstratie

Traditioneel worden de aandrijvingen in een fabriek periodiek gecontroleerd door gespecialiseerde bedrijven. Helaas is de tijd tot de volgende controlebeurt vaak zo lang dat er heel veel kan gebeuren wat op basis van de controlebeurt niet te voorspellen is.

Met moderne digitale hulpmiddelen kunnen continu data worden verzameld over de gezondheid van bijvoorbeeld motoren, pompen, lagers en elektrotechnische apparatuur als frequentieregelaars en schakelcomponenten. Zo kan je direct ingrijpen als er iets niet in orde blijkt en gericht actie ondernemen om ongeplande stilstand te voorkomen.

 

Lezing ‘De digitale aandrijflijn' op het Engineering in Food & Beverage-event (10 oktober in Houten) geeft inzicht in de hedendaagse mogelijkheden om de continuïteit van een productieproces te waarborgen en beter plannen van onderhoud en beheren van bedrijfsmiddelen.

 

Barry

Maar er is meer dan alleen onderhoud. Zo staat het onderwerp energiemanagement hoog op de agenda bij chocoladeproducent Barry Callebaut. Energiemanagement is niet enkel een technisch feestje. Hoe bepaal je de meetpunten in de plant? Wat ga je met de data die je uitleest doen? Hoe gebruik je deze data om je processen te verbeteren? Hoe ga je het energieverbruik verminderen? Op basis van Big Data brengt Barry Callebaut het energiegebruik in kaart per product, per machine, per fabriek, maar ook per recept, en gebruikt deze informatie om het energiegebruik inzichtelijk te maken en aansluitend daarop gebaseerd bij te sturen. Eric van Nispen van Wonderware vertelt namens Barry Callebaut hoe zij dit vraagstuk aanpakken.

 

En Ben en Jerry

Veel machines worden steeds intelligenter door het toepassen van hoogwaardige en intelligente componenten die kunnen voorzien in belangrijke informatie over de staat van de productiemachines zoals energieverbruik, slijtage en op hand zijnde problemen. Veel data kan worden opgeslagen in de cloud waarna algoritmes deze gegevens kunnen analyseren. Bij Unilever Ben & Jerry's wordt Big Data, Internet of Things en de ‘cloud' gebruikt om het energieverbruik in de gaten te houden.


Dat gebeurt met Festo's MSE6-E2M energy efficiencymodule. De module is op een van de productielijnen gemonteerd , verzamelt relevante data en slaat deze op in de cloud. Overal ter wereld waar internettoegang is, kan via het speciale portal de data worden uitgelezen. Via een livestream demonstreert Festo dit complete dashboard om de gegenereerde data visueel te maken en relevante vragen voor productie te beantwoorden:

  • Hoeveel energie wordt er verbruikt?
  • Wat is het gemiddelde verbruik?
  • Wat doet de productie met de systeemdruk?
  • Op welke elementen kan worden bespaard?

 

Festo speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van machines waarbij componenten, software en digitalisatie nauw met elkaar verbonden zijn. Festo-specialisten Koen Leeflang en Joost Veltman laten vertellen en laten dus live zien hoe dat bij Ben & Jerry's heeft uitgepakt.

 

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Mybusinessmedia BV
Adres
Mr HF de Boerlaan 28
Postcode, Plaats
7417 DA, Deventer
Telefoon
+31 0570-504300
Fax
+31 0570-504399
Website
http://www.mybusinessmedia.nl
E-mail
info@mybusinessmedia.nl
Meer informatie
Bedrijfsprofiel

Gerelateerd nieuws

Twente verw

Twente verwarmt zijn huizen met gas van Grolsch

Het Enschedese bio-energiebedrijf HoSt gaat het biogas van de Grolsch afvalwaterzuivering omzetten in Groen Gas (jaarlijks 1 miljoen Nm3). Dit duurzame alternatief voor fossiel aardgas voorziet in de behoefte van zo'…

Taiwanese  krijgt 'rots' van zonnepanelen

Taiwan krijgt 'rots' van zonnepanelen

Taiwan krijgt een gebouw dat geheel is bedekt met zonnepanelen. De iconische ‘Sun Rock’ moet jaarlijks 1 miljoen kWh stroom gaan leveren.

Worm van door lithium brengt batterijen weer tot leven

'Worm van dood lithium' wekt batterijen weer tot leven

Onderzoekers van het SLAC National Accelerator Laboratory van het Department of Energy en de Stanford University (VS) hebben een manier gevonden om oplaadbare lithiumbatterijen nieuw leven in te blazen, waardoor het…

Laatste nieuws

Ziekenhuis vermindert CO2-uitstoot met industrieel klimaatbeheersingssystemen

Ziekenhuis vermindert CO2-uitstoot met industrieel klimaatbeheersingssystemen

ISC Cool Energy levert een complex verwarmings- en koelingssysteem met het iFH -verwarmingssysteem, multi-pipe chillers en industriële koeling aan een groot ziekenhuis. Alleen al de nieuwe energiezuinige koeling van de…

Sirris start met ijshechtingstesten

Sirris start met ijshechtingstesten (video)

IJsvorming ligt aan de basis van talrijke problemen en risico's bij de werking van en met machines. Bij het Vlaamse technologiecentrum Sirris leggen ze zich toe op het verbeteren van kennis over atmosferische…

Spark: organisch vuurwerk (video)

Daan Roosegaarde ontwikkelt biologisch afbreekbaar vuurwerk (video)

Studio Roosegaarde heeft een duurzaam en veilig alternatief voor vuurwerk ontwikkeld. Spark is een wolk van 50 x 30 x 50 meter gemaakt van biologisch afbreekbare materialen, licht en wind.

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL