21 september 2018 om 08:37 uur -
Hoe je van die meetgegevens de grondstof voor de juiste beslissingen maakt? Dat onderwerp is het centrale thema van het evenement dat dit jaar op 10 oktober in De Fabrique in Maarssen zijn tweede editie: Van Big Data naar Smart Decisions.
Ook dit jaar heeft de bijeenkomst als belangrijk doel de band tussen engineers en machinebouwers en de ondernemers in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie aan de andere kant te versterken en meer onderling begrip te kweken. En geen onderwerp zo controversieel als het delen van data. Maar terwijl bijvoorbeeld een foodbedrijf zich afvraagt of het met behulp van data beter kan inspelen op de steeds strenger wordende regelgeving, denkt de machinebouwer: "Hoe kan met de data van de klant een (voedsel)veiliger machine ontwerpen?" Gegevens verzamelen is één, data delen en tot de juiste beslissingen komen op basis van die data is een heel ander verhaal.
Nu is transparantie in de hele voedselketen in deze tijd van data en technologie niet meer weg te denken. De consument is mondig, heeft toegang tot informatie, wil transparantie en verdiept zich ook steeds meer in duurzaam geproduceerd voedsel. Het gaat er om dat je als producent weet en borgt wat er in de keten gebeurt. Producenten die dit niet op orde hebben zullen in de toekomst geen ‘license to produce' meer ontvangen van de maatschappij. Het is dus niet een kwestie van óf, maar wannéér ga je beginnen met het in kaart brengen van de data in jouw keten en deze onderdeel maken van jouw businessmodel?
In de plenaire lezing ‘Big data: wanneer ga je beginnen?' Is het Ruben Bringsken , directeur Baltussen Konservenfabriek, die dat onderwerp bij de kop pakt. Bringsken geeft niet alleen leiding aan Baltussen maar stuurt ook enkele ict-bedrijven aan. Deze zomer is hij gestart met een project om de data in de groenteketen in kaart te brengen vanaf teelt tot consument. Met als doel het creëren van transparantere keten. Want openheid hou je niet tegen. Hoe is hem dat tot nu toe vergaan?
Gerelateerd nieuws
Een team van UCLA (VS) kan alle mechanische en elektronische systemen die nodig zijn om een robot te bedienen in één keer vervaardigen door een nieuw type 3D-printproces voor gemanipuleerde actieve (meta…
Structurele personeelstekorten stellen de technologische industrie voor grote uitdagingen, stelt ING: alles moet wijken om de toch al hoge productiviteit verder op te voeren. Het optimaal inzetten van digitale…
De Europese titel robotvoetbal is terug in Eindhoven. Na de verloren EK-finale in 2019 – de laatste keer dat het toernooi kon doorgaan voordat de coronapandemie toesloeg – won studententeam Tech United nu met 13-1 in…
Laatste nieuws
Oorspronkelijk ontworpen voor privé-gebruik, worden developer boards ook steeds meer gebruikt in industriële omgevingen. Ze zijn eenvoudig te programmeren, niet duur en worden ondersteund door een enorme gemeenschap…
Climeworks is begonnen met de bouw van zijn nieuwste en grootste faciliteit voor het opvangen en opslaan van CO₂uit omgevingslucht. De 'Mammoet' staat in IJsland en heeft een capaciteit van 36.000 ton per…
Minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten heeft gisteren nieuwe plannen bekendgemaakt voor de aanleg van een landelijk transportnetwerk voor waterstof. Gasunie zal het waterstofnetwerk in Nederland de komende jaren…
Focus op
Machineveiligheid, systemen en componenten
creating sustainable solutions
Lineaire aandrijf componenten en oplossingen
Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.
Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen
Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet
Leverancier van technische standaardveren en normdelen, leverbaar uit voorraad.
Kennis meest gelezen