EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

HBM Benelux viert 25-jarig bestaan

05 april 2018 om 08:37 uur -

HBM Benelux viert 25-jarig bestaan

De Benelux-vestiging van Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), de Duitse producent van meetopnemers, apparatuur en software voor data-acquisitie, viert dit jaar haar 25-jarige bestaan.

HBM Benelux startte op 1 april 1993 in Nieuwegein met de verkoop en servicing van de HBM-oplossingen in de Benelux. Het Duitse moederbedrijf (Darmstadt) bestaat al ruim 65 jaar.
HBM levert test- en meetoplossingen van sensor tot en met software voor industriële processen en testlaboratoria. Het bedrijf ontwikkelt en produceert meetopnemers om fysische grootheden als druk, gewicht, koppel en kracht te meten en een aantal modulair opgebouwde data-acquisitiesystemen onder de merknamen Genesis HighSpeed, QuantumX, SoMat, PMX en ClipX.


Daarnaast ontwikkelt HBM software voor de verwerking en visualisatie van meetgegevens onder de namen Catman, nCode en Perception. Zowel de sensoren, de data-acquisitiesystemen als de software zijn geschikt voor een breed scala van toepassingen in uiteenlopende bedrijfstakken. De systemen van HBM worden onder meer gebruikt in onderzoeksinstituten, in de automotive-, metaal- en procesindustrie, in de machine-, vliegtuig- en scheepsbouw, in de offshore, robots en in de agrarische sector.


HBM Benelux werd in 1993 in Nieuwegein opgericht. Door de overname van de Genesis HighSpeed-productlijn in 2009 werd de R&D-vestiging van Genesis in Dongen onderdeel van HBM. In oktober 2011 verhuisde HBM Benelux naar een nieuw pand aan de Schutweg in Waalwijk, waar zowel de sales- en service-afdelingen van HBM als de R&D-activiteiten van Genesis werden ondergebracht. In het gebouw werken momenteel zo'n 35 medewerkers.


HBM Benelux mag gerenommeerde onderzoeksinstituten, machinebouwers en bedrijven uit de vliegtuigbouw en de automobielindustrie tot zijn klantenkring rekenen zoals Bosch, Siemens, CNH, DAF Trucks, Goodyear, Kema, DEKRA Certification, Marin, Philips en TNO.


In 2016 werd HBM Benelux organisatorisch onderdeel van de regio Noordwest-Europa, waaronder ook Groot-Brittanniё en Scandinaviё vallen. De dagelijkse leiding van Noordwest-Europa is in handen van directeur Ben Keetman, een van de oprichters van HBM Benelux. De toepassing van test- en meetoplossingen wordt zo complex, dat niet alle regio's individueel alle expertise in huis kunnen hebben. Dankzij de clustering van deze landen kan HBM Benelux nu profiteren van de enorme kennis en ervaring, die in Noord-Europa is opgedaan met de monitoring van grotere objecten in bijvoorbeeld de windenergie en de olie- en gaswinning, maar ook ook tunnels, bruggen en andere infrastructuurprojecten.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
HBM Benelux
Adres
Schutweg 15
Postcode, Plaats
5145 NP, WAALWIJK
Telefoon
0416-286040
Fax
0416-286043
Website
http://www.hbm.com
E-mail
info@bnl.hbm.com
Meer informatie
Bedrijfsprofiel

Gerelateerd nieuws

Systeem voorspelt persoonlijkheid van autobestuurders

AV kan ruiger rijden dankzij voorspelling persoonlijkheid medeweggebruikers (video)

Een team van MIT en TU Delft heeft een nieuw systeem ontwikkeld dat autobestuurders classificeert als egoïstisch of altruïstisch. Dit kan niet alleen helpen om zelfrijdende auto’s beter te laten navigeren, maar is…

Thyssenkrupp vervangt gemalen steenkool door waterstof

Thyssenkrupp vervangt gemalen steenkool door waterstof

Thyssenkrupp is in Duisburg gestart met een reeks tests voor het gebruik van waterstof in een werkende hoogoven. De waterstof vervangt gemalen steenkool en wordt gebruikt om zuurstof uit de ijzererts te halen. De…

20% consumenten wil extra betalen voor smart home

20% consumenten wil extra betalen voor smart home

De doorbraak van smart homes komt dichterbij, zo meldt het ING Economisch Bureau. Dit dankzij goedkopere sensoren, draadloze apparatuur en stembediening.

Laatste nieuws

Circulair viaduct wint Betonprijs 2019

Circulair viaduct wint Betonprijs

Het circulaire viaduct van Van Hattum en Blankevoort, Consolis Spanbeton en Rijkswaterstaat heeft de Betonprijs 2019 gewonnen in de categorie Circulair. De jury waardeert het initiatief om het echt anders te doen. ‘Dit…

Lightyear begint voorzichtig met productie eerste zonneauto’s

Waarom Lightyear zo weinig mogelijk robots gebruikt

Lightyear hoopt de Lightyear One, een hatchback met aandrijving in elk wiel en een actieradius van 800 kilometer, in 2021 op de markt te brengen. Tijdens het Machinebouw event zal Wim van Stratum, VP Operations bij de…

Precisiebeurs blijft een feestje

Precisiebeurs blijft een feestje

Veldhoven Precisiebeurs 2019 gaat de boeken in als beurstweedaagse met de meeste bezoekers. De beurs klokte af op 3.704 bezoekers uit 42 verschillende landen. Hier een kort verslag over diverse exposanten en enkele…

Meer nieuws »

Product van de maand

RSS
Compacte vergrendelmagneten bestand tegen hoge dwarskrachten

Onlangs heeft Magnet Schultz een doorontwikkeling van de serie G SC X geïntroduceerd onder de naam G SC X … B01.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL