EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Let’s reload technology

12 maart 2018 om 13:53 uur -

Let’s reload technology

Hoe zal de arbeidsmarkt er in de toekomst uitzien? Hoe zullen autonome machines zich huisvesten in onze maatschappij? Hoe kunnen we privacy waarborgen wanneer informatie wordt gemonitord? Reloading Technology zet aan tot denken en brengt gebruikers, bedrijven, ontwerpers, kunstenaars en universiteiten samen om op zoek te gaan naar antwoorden op deze en vele andere vragen.

Reloading Technology (23 maart tot 4 mei) is een omvangrijke expositie in Temporary Art Centre ( TAC) in Eindhoven die de betekenis en voorwaarden van technologische innovatie bespreekt. De expositie presenteert design- en kunstprojecten die de grenzen, mogelijkheden en valkuilen laten zien van technologische innovatie.

 

Reloading Technology nodigt onder andere Hyperspace Collective uit, een collectief van zelfstandige ondernemers die bijzondere projecten op het gebied van Augmented en Virtual Reality (AR en VR) realiseren.


In de expositie stellen zij VR- en AR-erfgoed tentoon. Ontwerper Dongwhan Kam neemt je mee in een virtuele ruimte gebaseerd op landschappen die we kennen uit kranten en het journaal. Met VR-fotogereedschap krijgt het publiek de mogelijkheid een nieuwe, eigen foto te maken van een sp¬ecifiek nieuwsitem.


De educatieve organisatie Beam it Up laat leerlingen op een ¬speelse manier kennismaken met technologie door hen te motiveren er zelf mee aan de slag te gaan. Hun project Kine¬ Cart is onderdeel van de expositie.

 

Publiek programma

Naast de expositie, is er een veelzijdig openbaar programma met veel ruimte voor discussie.

  • Op donderdagen worden workshops georganiseerd, variërend van het maken van chatbots tot brainstormsessies over hoe we in de toekomst zelfrijdende voertuigen kunnen gebruiken.
  • Op donderdag 29 maart wordt er een middag georganiseerd in samenwerking met Baltan Laboratories over sensuele machines, robotics en identiteit.
  • Onder de noemer Friday Feelgood Talks worden lezingen georganiseerd waarin onder andere cyber-surveillance wordt bediscussieerd en de drang om ethiek te implementeren in kunstmatige intelligentie - en om wiens ethiek gaat dit dan?
  • Op zondag zijn er Sunday Screenings met documentaires als The Internet's Own Boy en The Future of Work and Death.

Gerelateerd nieuws

1,5 miljoen euro voor ontwikkeling batterij met silicium-anode

1,5 miljoen euro voor ontwikkeling batterij met silicium-anode

LeydenJar Technologies, een spin-out van ECN, ontvangt een kapitaalinjectie van in totaal 1,5 miljoen euro. LeydenJar wil het geld gebruiken om een nieuwe batterijtechnologie op basis van een silicium-anode in plaats van…

Risicobeoordeling van een machine; wat zijn de misverstanden?

Risicobeoordeling van een machine; wat zijn de misverstanden?

Welke fouten en misverstanden zijn er op het gebied van de risicobeoordeling van machines? Henrie Verwey van Verwey Safety Services bespreekt de vijf meest voorkomende in zijn lezing op het Safety Event op 8 mei.

Innovatie is regionale aangelegenheid

Innovatie is regionale aangelegenheid

Innovatie is in Nederland geen exclusief grootstedelijk fenomeen. De helft van de innovatieve bedrijven is gevestigd in maar liefst 30 gemeenten. De andere helft bevindt zich buiten die gemeenten. Innovatieve startups en…

Laatste nieuws

De fysieke grenzen van een berekening

De fysieke grenzen van een berekening

In samenwerking met de universiteit van Zaragoza zijn onderzoekers van de TU Delft er in geslaagd een bit informatie te wissen en op te slaan met behulp van een kwantum-nanomagneet, en te meten hoeveel energie daarbij…

Raadsel superieure Leeuwenhoek-microscoop na 350 jaar opgelost

Raadsel superieure Leeuwenhoek-microscoop na 350 jaar opgelost

Onderzoekers van de TU Delft en Rijksmuseum Boerhaave hebben een eeuwenoud raadsel rond de microscopen van Antoni van Leeuwenhoek opgelost. De Delftse lakenhandelaar annex amateurgeleerde gebruikte dunne, zelfgeslepen…

Kabinet maakt ruimte voor duurzaamheidsinitiatieven

Kabinet maakt ruimte voor duurzaamheidsinitiatieven

Bestaande marktregels kunnen het verduurzamen van de economie bemoeilijken. Het kabinet gaat daarom gezamenlijke duurzaamheidsinitiatieven van ondernemers, maatschappelijke- en consumentenorganisaties ondersteunen, te…

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL