EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

MIT-subsidieregeling weer open

21 februari 2018 om 10:25 uur -

MIT-subsidieregeling weer open

Vanaf half april 2018 gaat de MIT-subsidieregeling weer open voor het MKB. De regeling is bedoeld voor innovatieve haalbaarheidsprojecten en R&D-samenwerkingsprojecten.

De MIT is een landelijke regeling die per regio wordt uitgevoerd. Regio Zuid (provincies Limburg, Brabant, Zeeland) en de provincie Zuid-Holland hebben de openstellingen al bekendgemaakt. Andere regio's zullen snel volgen.

 

Haalbaarheidsprojecten

Een haalbaarheidsproject brengt de technische en economische risico's in kaart van een voorgenomen innovatieproject (haalbaarheidsstudie). De beoordeling gaat op volgorde van binnenkomst. De maximale subsidie is 25.000 euro.

 

R&D Samenwerkingsprojecten

Open van 2 juli tot en met 6 september 2018
Hier gaat het om projecten van samenwerkende mkb-bedrijven, eventueel samen met een kennisinstelling. Een MIT-R&D-samenwerkingsproject is gericht op de ontwikkeling of vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten. Het project bestaat uit industrieel onderzoek en/of experimentele ontwikkeling. De maximale subsidie bedraagt 350.000 euro. De beoordeling gaat hier om kwaliteit, innovativiteit, businesscase en kracht van de samenwerking.

Gerelateerd nieuws

1,5 miljoen euro voor ontwikkeling batterij met silicium-anode

1,5 miljoen euro voor ontwikkeling batterij met silicium-anode

LeydenJar Technologies, een spin-out van ECN, ontvangt een kapitaalinjectie van in totaal 1,5 miljoen euro. LeydenJar wil het geld gebruiken om een nieuwe batterijtechnologie op basis van een silicium-anode in plaats van…

Boer zoekt precisielandbouwwerktuig of -techniek

Boer zoekt precisietechniek (video)

Precisietechnieken blijken op het akkerbouwbedrijf vaak nog niet helemaal praktijkrijp. Van plug and play is veelal geen sprake. Het project Nationale Proeftuin PrecisieLandbouw (NPPL) gaat boeren daarom helpen bij het…

XPrize-wedstrijd voor ontwikkeling levensechte avatars

XPrize-wedstrijd voor ontwikkeling levensechte avatars

De bedrijven XPrize en Ana hebben een internationale, vierjarige competitie voor de ontwikkeling van levensechte avatars in het leven geroepen. Met de Ana Avatar XPrize is een bedrag van 10 miljoen dollar gemoeid.

Laatste nieuws

Een huis? Dat 3D-print je toch in een dag...

Een huis? Dat 3D-print je toch in een dag...(video)

Het Amerikaanse constructiebedrijf Icon is erin geslaagd om binnen een etmaal een huis te 3D-printen. Het gaat om een kleine woning, bedoeld om te zorgen dat ‘niemand in de wereld hoeft te gaan slapen zonder een dak…

Springen als een moon-walker (video)

Springen als een moon-walker (video)

Een groep Japanse studenten werkt aan een apparaat waarmee je kan springen als een moon-walker. Hoge, trage sprongen, als in slow-motion. Of als Armstrong op de maan.

Mysterie van supergeleidingskoepel opgelost

Mysterie supergeleidingskoepel opgelost

Natuurkundigen van de universiteiten in Groningen, Nijmegen en Hong Kong, hebben een enkele laag wolfraam-disulfide supergeleidend gemaakt met behulp van een elektrisch veld. Door de veldsterkte steeds verder te verhogen…

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL