EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Internationale studentenwedstrijd voor dempingsoplossingen van start

31 januari 2018 om 07:44 uur -

De winnaars van vorig jaar

Studenten kunnen zich vanaf half februari inschrijven voor de Innovace 2018. Met deze verkiezing voor beste innovatieve dempingsoplossing wil ACE Stoßdämpfer aankomend engineers een steuntje in de rug geven en de banden aanhalen met technische universiteiten in binnen- en buitenland.

De prijs werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt, toen nog alleen in ACE's thuisland Duitsland. Het vierkoppige team van Professor Stefan Vöth van de Technische Hochschule Georg Agricola in Bochum kwam als beste uit de bus. Met hun uitwerking van het ‘gedempte klemelement' wonnen de vier studenten een bedrag van 7000 euro.


Ze staken er volgens de ACE-jury met kop en schouders bovenuit: Martin Haarmann, Marvin Just, Alexander Mirsch en Jascha Monzner. Hun grondige uitwerking van het concept, 3D-model en berekening van het gedempte klemelement werd als beste bestempeld.


De jury was onder de indruk van de methodiek: al in de conceptfase werd zorgvuldig overwogen welke oplossing het meest geschikt zou zijn. Hiervoor goten de vier bachelorstudenten Machinebouw, met specialisatie Ontwikkeling & Constructie, hun beraming in de vorm van een matrix, met inachtneming van de vier belangrijkste functies: vergrendeling/flexibiliteit, demping, klemkracht en manier van bediening.

 

Grondige uitwerking

De studenten hebben in het kader van het vak Engineering twaalf weken aan de toepassing gewerkt. De mogelijkheden voor het gedempte klemelement verwerkten ze vervolgens in een tabel. Van de meest geschikte oplossing werd een 3D model gemaakt. De techniek werd uitvoerig toegelicht op basis van talrijke berekeningen en technische tekeningen.


De jury van ACE was bovendien onder de indruk van de functionaliteit, het design, de keuze van het materiaal, het geringe gewicht en de slimme afremming van het gedempte klemelement. Het afremmen gebeurt door het trekken aan een hendel, en werkt ongeveer hetzelfde als bij een fietsrem.

 

Inschrijven

Geïnteresseerde teams kunnen een mail sturen naar innovace@ace-int.eu .

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Ace Stoßdämpfer
Adres
Albert-Einstein-Str. 15
Postcode, Plaats
4715 EP, Langenfeld
Telefoon
+31 (0) 165-714455
Fax
+31 (0) 165-714456
Website
http://www.ace-ace.com
E-mail
benelux@ace-int.eu
Meer informatie
Bedrijfsprofiel

Gerelateerd nieuws

Boek over Functionele Veiligheid in de machinebouw!

Boek over functionele veiligheid in de machinebouw

Medio juli 2019 kwam een nieuw boek uit over functionele veiligheid in de machinebouw met als ondertitel: het doorgronden van SIL & PL met behulp van het V-model.

Nederland niet langer in top 3 innovatiefste landen

Nederland niet langer in top 3 innovatiefste landen

Zwitserland, Zweden en de Verenigde Staten. Deze landen vormen samen de top drie meest innovatieve landen van 2019. Nederland stond in 2017 en 2018 nog op de derde en tweede plek, maar valt dit jaar net naast het podium.…

Merendeel bedrijven leeft arbo-regels onvoldoende na

Merendeel bedrijven leeft arbo-regels onvoldoende na

Uit het onderzoek 'Arbo in bedrijf 2018' van de Inspectie SZW blijkt dat het merendeel van de onderzochte bedrijven arbo-regels onvoldoende naleeft.

Laatste nieuws

Eíndelijk in evenwicht met je robotstaart

Eíndelijk in evenwicht, dankzij robotstaart (video)

Altijd al last gehad van evenwichtsproblemen? Dan kun je nu een robotstaart aangespen die helpt om je in balans te houden. Misschien ook handig voor werken op hoogte en onder rare hoeken. Zoals in de industrie.

Plastics2Fuel: schone diesel uit Noordzee-zwerfplastic

Plastics2Fuel: schone diesel uit Noordzee-plastic (video)

In Amsterdam wordt momenteel een fabriek gebouwd die dagelijks 96 ton afvalplastic gaat omzetten in transportbrandstof. Op jaarbasis levert dat ongeveer 35 miljoen liter brandstof op.

 Drones leveren auto-onderdelen aan Seat-fabriek (video)

Drones leveren auto-onderdelen aan Seat-fabriek (video)

Seat gaat drones inzetten om de flexibiliteit van haar productielijn te verbeteren. De drones zullen auto-onderdelen vervoeren tussen het logistieke centrum en de Seat-fabriek twee kilometer verderop.

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL