EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Festo Experience Centre geopend in Delft

28 november 2017 om 11:24 uur -

Burgemeester van Bijsterveldt bij de opening: “Pareltjes als Festo dragen bij aan onze ambitie om hightech hoofdstad van Nederland te zijn.”

Festo heeft in Delft een Experience Centre geopend om zijn nieuwste producten en innovaties te tonen aan de industrie en het technisch onderwijs.

De ‘experience' begint in het Future Learning Lab. Hier bevindt zich de fabriek van de toekomst, de CP Factory die leert hoe Smart Industry werkt.

 

De CP Factory herbergt een volledig geautomatiseerde en flexibele assemblagelijn als lesopstelling voor het onderwijs. Ook productiebedrijven kunnen er echter mee ervaren hoe zij de eerste stappen naar digitalisering kunnen zetten.

 

Het Experience Centre herbergt voorts diverse dynamische displays/opstellingen die oplossingen uit de industrie op interactieve wijze tot leven laten komen. Klanten kunnen er ‘sleutelen' aan applicaties die zij met Festo in hun machines kunnen opnemen. Door Virtual Reality kan men ‘in' de applicaties van het portfolio stappen.

 

Delftse samenwerking

Festo is gespecialiseerd in de automatisering van ‘Motion in Control'-processen in verschillende industrieën. Samen met de Haagse Hogeschool, Innovation Quarter, TNO, Exact en TU Delft participeert Festo in RoboHouse, één van FieldLabs van Smart Industry in Nederland. RoboHouse faciliteert de introductie van robotica bij bedrijven. Zo kunnen concepten ontwikkeld worden voor prototypes om de maakindustrie in Nederland verder te helpen. De CP Factory is een voorbeeld van zo'n concept van automatisering en robotisering.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Festo BV
Adres
postbus 530
Postcode, Plaats
2600 AM, DELFT
Telefoon
015-2518899
Fax
015-2611020
Website
http://www.festo.nl
E-mail
info@festo.nl
Meer informatie
Bedrijfsprofiel

Laatste nieuws

Waarom bliksem vaak meermaals inslaat op dezelfde plek

Waarom bliksem vaak meermaals inslaat op dezelfde plek (video)

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, slaat bliksem vaak meerdere malen op dezelfde plek in. De reden waarom een bliksemkanaal wordt ‘hergebruikt’, is tot nu toe echter onopgehelderd. Recentelijk heeft een…

Gaan zeep en zonlicht het energieprobleem oplossen?

Gaan zeep en zonlicht het energieprobleem oplossen? (video)

Een internationaal consortium van wetenschappers komt met een unieke oplossing voor het energieprobleem. Door fotosynthese na te bootsen hopen ze duurzame brandstoffen te maken uit zonlicht, water en CO2. Hun geheim? …

Zon zet CO2 om naar methaan met hoog rendement

Van CO2 naar methaan op de kracht van de zon

TNO en de Universiteit Hasselt (België) zijn er in geslaagd om CO2 bij lage temperatuur en met alleen zonlicht als energiebron om te zetten naar methaan. Zo wordt een ongewenst afvalproduct duurzaam omgezet naar een…

Meer nieuws »

Product van de maand

RSS
MGBS de slanke versie binnen de MGB serie

Ter aanvulling op de MGB serie heeft EUCHNER de MGBS uitgebracht, die uitkomst biedt op plaatsen met weinig ruimte en op...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL