EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Festo Experience Centre geopend in Delft

28 november 2017 om 11:24 uur -

Burgemeester van Bijsterveldt bij de opening: “Pareltjes als Festo dragen bij aan onze ambitie om hightech hoofdstad van Nederland te zijn.”

Festo heeft in Delft een Experience Centre geopend om zijn nieuwste producten en innovaties te tonen aan de industrie en het technisch onderwijs.

De ‘experience' begint in het Future Learning Lab. Hier bevindt zich de fabriek van de toekomst, de CP Factory die leert hoe Smart Industry werkt.

 

De CP Factory herbergt een volledig geautomatiseerde en flexibele assemblagelijn als lesopstelling voor het onderwijs. Ook productiebedrijven kunnen er echter mee ervaren hoe zij de eerste stappen naar digitalisering kunnen zetten.

 

Het Experience Centre herbergt voorts diverse dynamische displays/opstellingen die oplossingen uit de industrie op interactieve wijze tot leven laten komen. Klanten kunnen er ‘sleutelen' aan applicaties die zij met Festo in hun machines kunnen opnemen. Door Virtual Reality kan men ‘in' de applicaties van het portfolio stappen.

 

Delftse samenwerking

Festo is gespecialiseerd in de automatisering van ‘Motion in Control'-processen in verschillende industrieën. Samen met de Haagse Hogeschool, Innovation Quarter, TNO, Exact en TU Delft participeert Festo in RoboHouse, één van FieldLabs van Smart Industry in Nederland. RoboHouse faciliteert de introductie van robotica bij bedrijven. Zo kunnen concepten ontwikkeld worden voor prototypes om de maakindustrie in Nederland verder te helpen. De CP Factory is een voorbeeld van zo'n concept van automatisering en robotisering.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Festo BV
Adres
postbus 530
Postcode, Plaats
2600 AM, DELFT
Telefoon
015-2518899
Fax
015-2611020
Website
http://www.festo.nl
E-mail
info@festo.nl
Meer informatie
Bedrijfsprofiel

Laatste nieuws

ASML kan honderden ingenieurs leveren voor technisch onderwijs

ASML kan honderden ingenieurs leveren voor technisch onderwijs

ASML wil honderden ingenieurs beschikbaar stellen om daarmee het tekort aan docenten in het technisch onderwijs te helpen oplossen. Het gaat volgens CEO Peter Wennink om alle onderwijsniveaus. Wennink sluit hiermee aan…

Pulsvisserij verboden: nu moeten er nieuwe technieken worden bedacht

Pulsvisserij verboden: nu moeten er nieuwe technieken worden bedacht

Minister Carola Schouten heeft 15 miljoen euro gereserveerd voor innovatie en de ontwikkeling van alternatieven voor Nederlandse vissers die getroffen worden door het verbod op pulsvissen. Zinvol, denk Tammo Bult,…

Hoeveel is een robotleven waard?

Hoeveel is een robotleven waard?

Mensen zijn onder bepaalde omstandigheden bereid om een robot te redden ten koste van mensenlevens. Bijvoorbeeld als we denken dat de robot pijn kan ervaren. Dat blijkt uit onderzoek van de Radboud Universiteit en LMU M…

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Safe PCB Nederland
Safe PCB Nederland

Printplaten/PCB's, prototype en series

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL