EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Festo Experience Centre geopend in Delft

28 november 2017 om 11:24 uur -

Burgemeester van Bijsterveldt bij de opening: “Pareltjes als Festo dragen bij aan onze ambitie om hightech hoofdstad van Nederland te zijn.”

Festo heeft in Delft een Experience Centre geopend om zijn nieuwste producten en innovaties te tonen aan de industrie en het technisch onderwijs.

De ‘experience' begint in het Future Learning Lab. Hier bevindt zich de fabriek van de toekomst, de CP Factory die leert hoe Smart Industry werkt.

 

De CP Factory herbergt een volledig geautomatiseerde en flexibele assemblagelijn als lesopstelling voor het onderwijs. Ook productiebedrijven kunnen er echter mee ervaren hoe zij de eerste stappen naar digitalisering kunnen zetten.

 

Het Experience Centre herbergt voorts diverse dynamische displays/opstellingen die oplossingen uit de industrie op interactieve wijze tot leven laten komen. Klanten kunnen er ‘sleutelen' aan applicaties die zij met Festo in hun machines kunnen opnemen. Door Virtual Reality kan men ‘in' de applicaties van het portfolio stappen.

 

Delftse samenwerking

Festo is gespecialiseerd in de automatisering van ‘Motion in Control'-processen in verschillende industrieën. Samen met de Haagse Hogeschool, Innovation Quarter, TNO, Exact en TU Delft participeert Festo in RoboHouse, één van FieldLabs van Smart Industry in Nederland. RoboHouse faciliteert de introductie van robotica bij bedrijven. Zo kunnen concepten ontwikkeld worden voor prototypes om de maakindustrie in Nederland verder te helpen. De CP Factory is een voorbeeld van zo'n concept van automatisering en robotisering.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Festo BV
Adres
postbus 530
Postcode, Plaats
2600 AM, DELFT
Telefoon
015-2518899
Fax
015-2611020
Website
http://www.festo.nl
E-mail
info@festo.nl
Meer informatie
Bedrijfsprofiel

Laatste nieuws

Plasma-elektrolyser wrotk zuinig en snel

Plasma-elektrolyser werkt zuinig en snel

Differ-onderzoekers hebben een plasma elektrolyse-apparaat geconstrueerd dat stikstofgas ‘breekt' en water splitst in waterstof en stikstofmonoxide. Het proces werkt op basis van plasma en volbrengt de chemische…

Slim toilet geeft Lowlandsgangers voedingsadvies

Slim toilet geeft Lowlandsgangers voedingsadvies

Onder de noemer slimme toiletten worden snufjes als föhns, muziek en warme sproeiers ingezet om toiletbezoek comfortabeler te maken. De écht slimme toiletten van de toekomst gaan volgens imec echter helpen om inzicht…

Zeppelin vervoert vracht ‘bijna vanzelf’

Zeppelin vervoert vracht ‘bijna vanzelf’

Zeppelins kunnen vracht een heel stuk energiezuiniger vervoeren dan vliegtuigen en sneller dan schepen. Sterker nog: dankzij de harde wind ‘jetstream’ gaat transport van bijvoorbeeld New York naar Amsterdam bijna…

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL