EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Digipro van start voor digitale transformatie MKB

25 juli 2017 om 09:05 uur - Apeldoorn

Begin juli 2017 maakten partners en geassocieerde partners voor het eerst kennis met elkaar. De officiële Digipro kick-off vindt op vrijdag 29 september 2017 plaats te Kleve in aanwezigheid van gedeputeerde Michiel Scheffer, Provincie Gelderland.

Speciaal voor innovatieve MKB'ers in de Nederlands-Duitse grensregio is het Europese project Digipro van start gegaan. Dit project draait om de digitale transformatie van producten, productieprocessen en bedrijfsmodellen. Het is een Europees Interreg VA project met als doel realisatie van meer product- en procesinnovaties in de sectoren maakindustrie, IT-engineering en technische installatie. De looptijd is vier jaar: van 1 mei 2017 tot en met 1 mei 2021. Digipro stimuleert het MKB-bedrijfsleven in de grensregio om actief te anticiperen op, en te participeren in, de digitale transformatie van (productie)processen en producten. Zo zou het MKB tijdig de kansen benutten die ontstaan bij de digitale transformatie die voortkomt uit de ontwikkelingen rondom Smart Industry. Door grensoverschrijdende uitwisseling gebruiken een flink aantal Duitse en Nederlandse MKB-bedrijven in het projectgebied hun innovatiepotentieel.

 

Duitse en Nederlandse MKB'ers in het projectgebied kunnen profiteren van subsidies voor coaching, conceptontwikkeling en haalbaarheidsstudies. Ook is financiering voor de uitvoer van een R&D-plan en prototypebouw mogelijk. Het projectgebied betreft Gelderland, Oost-Brabant, Limburg en een deel van Noord-Rijn Westfalen.

 

Daarnaast biedt Digipro:

  • Grensoverschrijdende voorlichtingsbijeenkomsten en workshops;
  • Coachingstrajecten;
  • Product-, proces- en business modelontwikkeling met inbreng uit het buurland;
  • Clustering met andere MKB'ers en kennisinstellingen uit het buurland;
  • Uitwisseling over de grens tussen Smart Industry-field labs en andere shared facilities.

 

Oost NL is leadpartner van Digipro en werkt intensief samen met de projectpartners: Huis van de Brabantse Kempen, Liof, stichting Regionaal Centrum voor Technologie Gelderland, IHK Niederrhein, MCC, Gemit en Euregio Rijn-Waal. Naast dit projectteam is er een grote kring van ‘geassocieerde partners'. Dit zijn organisaties die geen deel uitmaken van het partnerschap, maar wél de uitvoering van het project mede faciliteren.

Digipro wordt in het kader van het Interreg VA-programma Deutschland-Nederland door de Europese Unie ondersteund uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het project wordt gecofinancierd door het Ministerie van Economische Zaken, de provincies Gelderland, Limburg en Noord-Brabant, Die Landesregierung Nordrhein-Westfalen, Europese Unie/Interreg.

 

Gerelateerd nieuws

1,5 miljoen euro voor ontwikkeling batterij met silicium-anode

1,5 miljoen euro voor ontwikkeling batterij met silicium-anode

LeydenJar Technologies, een spin-out van ECN, ontvangt een kapitaalinjectie van in totaal 1,5 miljoen euro. LeydenJar wil het geld gebruiken om een nieuwe batterijtechnologie op basis van een silicium-anode in plaats van…

XPrize-wedstrijd voor ontwikkeling levensechte avatars

XPrize-wedstrijd voor ontwikkeling levensechte avatars

De bedrijven XPrize en Ana hebben een internationale, vierjarige competitie voor de ontwikkeling van levensechte avatars in het leven geroepen. Met de Ana Avatar XPrize is een bedrag van 10 miljoen dollar gemoeid.

Innovatie is regionale aangelegenheid

Innovatie is regionale aangelegenheid

Innovatie is in Nederland geen exclusief grootstedelijk fenomeen. De helft van de innovatieve bedrijven is gevestigd in maar liefst 30 gemeenten. De andere helft bevindt zich buiten die gemeenten. Innovatieve startups en…

Laatste nieuws

Micromechanicus Nima Tolou wint Prins Friso Ingenieursprijs

Ingenieursprijs voor micromechanicus Nima Tolou (video)

Nima Tolou (35), universitair docent in precisiemechatronica aan de TU Delft, is verkozen tot Ingenieur van het Jaar 2018. Hij ontving de Prins Friso Ingenieursprijs uit handen van juryvoorzitter Micaela dos Ramos,…

Een huis? Dat 3D-print je toch in een dag...

Een huis? Dat 3D-print je toch in een dag...(video)

Het Amerikaanse constructiebedrijf Icon is erin geslaagd om binnen een etmaal een huis te 3D-printen. Het gaat om een kleine woning, bedoeld om te zorgen dat ‘niemand in de wereld hoeft te gaan slapen zonder een dak…

Springen als een moon-walker (video)

Springen als een moon-walker (video)

Een groep Japanse studenten werkt aan een apparaat waarmee je kan springen als een moon-walker. Hoge, trage sprongen, als in slow-motion. Of als Armstrong op de maan.

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL