EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Rittal organiseert deelcongres Open Compute Project

23 januari 2017 om 11:02 uur -

John Laban tijdens het IoT congres op 1 december. (foto: Rittal GmbH & Co. KG)

Fabrikant Rittal organiseert een aantal deelcongressen als vervolg op het in december gehouden internationale congres ‘IoT on the Edge'. De eerste themamiddag vindt op 14 februari plaats in Reeuwijk en heeft als titel ‘IoT on the Edge - OCP'. Deze middag staat volledig in het teken van het Open Compute Project. OCP en is een ontwikkeling die grote impact heeft op het gehele datacenter eco-system. Rittal volgt deze ontwikkeling op de voet en is ook een van de deelnemers aan het project.

 

André Hiddink, product manager IT Infrastructuur bij Rittal: "OCP is een voorbeeld van disruptieve technologie. De impact op het bestaande datacenter-ecosysteem is enorm. Letterlijk alles van serverruimte of datacenter tot de netwerkverbindingen en de koeling aan toe wordt bij een OCP configuratie anders ingericht en gedimensioneerd dan je gewend bent. Als bedrijf volgen we alle belangrijke trends in de markt om ons een visie te vormen hoe de toekomst eruit ziet. We zien het als onze missie, om die visie met ons publiek te delen."

 

Theorie en praktijk OCP verklaard

Om dat te kunnen doen is er voor gekozen tijdens het deelcongres van februari alle aspecten van OCP opvolgend aan bod te laten komen. Als eerste zal John Laban van de OCP foundation het idee achter OCP uit de doeken doen en de relevante trends in de markt uitleggen. Daarna zal Andrew Gill van Rittal UK de aanwezigen op basis van praktijkvoorbeelden laten zien wat volgens Rittal punten van aandacht zijn bij de implementatie, migratie van serverruimtes naar OCP standaarden en op welke punten de hyperscalers Facebook, Microsoft en Google daar een eigen invulling aan geven.

 

André Hiddink: "Of je je nu bezighoudt met het ontwerp van serverruimtes en datacenters of je bent er werkzaam, de uitleg van John en Andrew is gegarandeerd een goede basis om de materie te  begrijpen. En vergis je niet, OCP is geen niche product meer. Wat bedrijven als Facebook. Microsoft en Google dankzij OCP realiseren aan efficiency en effectiviteit is indrukwekkend en dat moet je begrijpen. De presentaties van John en Andrew zijn daarmee naast interessant ook nuttig".

 

Na deze twee sprekers staat de praktijk op de agenda. Die presentatie wordt verzorgd door Circle B. Dit Amsterdamse bedrijf voert de OCP implementaties en bouw uit. Menno Kortekaas zal vertellen wat er bij de bouw komt kijken, welke hardware wordt gebruikt en welke vraagstukken zij tijdens die trajecten tegenkomen. Deze presentatie is daarmee extra interessant voor iedereen die echt meer van de praktijk wil weten en graag over cases wil horen die beter vergelijkbaar zijn met zijn dagelijks werk dan de verhalen over de hyperscalers. Daarbij helpt het natuurlijk dat Circle B een Nederlands bedrijf is en de lokale markt goed kent.

 

Discussie over OCP is nodig

Hiddink: "We zetten met deze line-up van sprekers en onderwerpen een compleet programma neer. Wij zijn overtuigd hiermee een hoognodige discussie, gebaseerd op feiten, over OCP en de toekomst van serverruimtes en datacenters te kunnen faciliteren. De impact van OCP op het datacenter-ecosysteem is enorm en wij willen iedereen in staat stellen zelf te kunnen bepalen of dat voor zijn organisatie en eigen rol een kans dan wel een bedreiging vormt."

 

Net als het congres dat hieraan vooraf ging heeft de themamiddag IoT on the Edge - OCP als doel kennisoverdracht tussen sprekers en aanwezigen te stimuleren. Het programma is niet commercieel en wordt afgesloten met een netwerkborrel. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die met serverruimtes en datacenters te maken heeft, dan zijn bouwers, exploitanten en gebruikers. André Hiddink: "Voorkennis van OCP is niet vereist. We verwachten een mix van professionals uit het bedrijfsleven en de publieke sector, van inkopers tot beheerders. Dat maakt de interactie tijdens de sessies ook zo interessant, iedereen kan vanuit zijn ervaring en discipline input geven en zo de discussie voeden."

 

Aan het bijwonen van de  de IoT on the Edge - OCP  sessie op 14 februari in Reeuwijk zijn geen kosten verbonden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website http://www.netxtelvel4it.nl/.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Rittal BV
Adres
postbus 246
Postcode, Plaats
6900 AE, ZEVENAAR
Telefoon
0316-591660
Fax
0316-525145
Website
http://www.rittal.nl
E-mail
sales@rittal.nl
Meer informatie
Bedrijfsprofiel

Gerelateerd nieuws

Top 5 toepassingen voor flexibele elektronica

Top 5 toepassingen voor flexibele elektronica

Stel je een printplaat voor die om een ​​pijp kan worden gewikkeld, op een krappe plek in een motorruimte past of zich aanpast aan de contouren van het menselijk lichaam. Wat dacht je van een opvouwbaar…

Gaan we naar holl Vtol-vleugels?

Vliegen met holle vleugels

De meeste eVTol-startups richten zich op luchttaxitoepassingen, met twee tot zes stoelen. Maar een paar denken groter. Craft Aerospace (VS) streeft naar voor negen zitplaatsen, voor regionale vluchten tussen steden. En…

Robottextiel  kan mensen helpen ademen

Robottextiel kan mensen helpen ademen (video)

Een nieuw soort vezel kan worden verwerkt tot kleding die voelt hoeveel het wordt uitgerekt of samengedrukt, en dan onmiddellijk voelbare feedback geeft in de vorm van druk, zijwaartse rek of vibratie. Dergelijke stoffen…

Laatste nieuws

Top 5 toepassingen voor flexibele elektronica

Top 5 toepassingen voor flexibele elektronica

Stel je een printplaat voor die om een ​​pijp kan worden gewikkeld, op een krappe plek in een motorruimte past of zich aanpast aan de contouren van het menselijk lichaam. Wat dacht je van een opvouwbaar…

Snoeiboot en autonome biertap winnen Nennovation Awards

Snoeiboot en autonome biertap winnen Nennovation Awards

Een boot die waterplanten snoeit, een bouwblok van gerecycleerd plastic en een autonome biertap. Dat zijn de winnaars van de Nennovation Awards.

Kunststof herstelt zichzelf in 10 seconden, zelfs onder water

Kunststof herstelt zichzelf in 10 seconden, zelfs onder water (video)

Een nieuw type plastic kan zichzelf onder water herstellen, zelfs als de omstandigheden hier zwaar zijn. Het plastic behoudt tijdens dit proces zijn sterkte en kan daardoor eventueel gebruikt worden bij noodsituaties op…

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL